GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kranjec: Danes je dan, ko sem hkrati žalosten in vesel

Deli na:
Kranjec: Danes je dan, ko sem hkrati žalosten in vesel

Žan Kranjec - Foto: Arsen Perić

Veleslalomska preizkušnja na olimpijskih igrah v Pyeongchangu je pomenila enega od vrhuncev pričakovanj v slovenskem smučarskem taboru. Žan Kranjec jih je izpolnil, dosegel vrhunsko uvrstitev, a po drugi strani obtičal tik pod stopničkami.

Meja med prvimi tremi in četrtim ter vsemi za njim je na olimpijskih igrah še posebej velika. Tudi slovenski alpski smučar je priznal, da je po današnjem razpletu in osvojenem četrtem mestu imel nekaj časa mešane občutke.

"To je takšen dan, ko si lahko tako vesel kot žalosten. Težko je. Ponosen sem, da sem naredil takšen dober rezultat. Prej sem bil bolj razočaran, ko sem čakal, ali bo kdo naredil napako. Kakorkoli obrnem, danes so bili pač trije boljši. Upam, da se bo kdaj obrnilo meni v prid. Mogoče že v Kranjski Gori. Se pa na takšnih tekmah veliko naučiš, predvsem to, da je treba biti borec v obeh vožnjah," je prva občutja po končani tekmi novinarjem v izteku smučišča Yongpyong razlagal Kranjec.

Po prvi vožnji je bil deveti, sekundo in 25 stotnik za vodilnim Marcelom Hirscherjem ter dobrih 60 stotnik za medaljami. V drugi je z boljšo predstavo napredoval, prehitel ga je sicer Henrik Kristoffersen, po prvi vožnji mesto za njim, a je nazadnje priplezal do četrtega mesta.


"Kje bi lahko našel manjkajoče desetinke? Zanesljivo so bile, a lahko bi jih našli tudi Hirscher, Pinturault in Kristoffersen. Ni jih težko najti, s perfektno vožnjo bi jih seveda lahko, lahko pa bi jih tudi kdo drug. Ne bom si preveč očital. Kristoffersen je bil po prvi vožnji v podobnem položaju kot jaz. V drugi je tudi naredil podobno, samo da je bil hitrejši," se zaradi razpleta ni preveč vznemirjal Kranjec.

"Zanesljivo je ta tekma nekaj posebnega. Tu je res velika razlika med stopničkami in ostalimi mesti. Ne bom rekel, da četrto mesto nič ne pomeni. Vseeno šteje za lestvico svetovnega pokala, a je razlika med prvimi tremi in preostalimi mesti vseeno res velika," se psihološke meje med tretjim in četrtim mestom dobro zaveda slovenski smučar.

Razlike na koncu so bile velikanske, saj je Hirscher še enkrat potrdil premoč in slavil s sekundo in 27 stotinami naskoka. A Kranjec pravi, da si nima česa očitati. "Ko sem prišel v cilj, sem imel dober občutek in vedel sem tudi to, da je Henrik zelo dobro odsmučal. Občutek sem imel, da bom napredoval. Sem pa tudi vedel, da bo težko za medaljo, ker sta bila zgoraj še dva, ki redko delata napake."

"Prva je bila dobra z več rezerve, z drugo sem še bolj zadovoljen. Lahko bi našel še kakšno desetinko, težko rečem, koliko. A ne bom se tolkel po glavi zaradi tega," je po nastopu v svoji najmočnejši disciplini (čaka ga še slalom, morda pa tudi ekipna preizkušnja) še dejal Kranjec, ki ga je na koncu do stopničk ločilo 42 stotink.