stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tako bodo potekala košarkarska reprezentančna tekmovanja v naslednjem letu

Deli na:
Tako bodo potekala košarkarska reprezentančna tekmovanja v naslednjem letu

Foto: Reuters

Izvršni odbor Fibe Europe je na zasedanju zavzel stališče, da se kvalifikacije za članski košarkarski evropski prvenstvi nadaljujejo po predvidenem razporedu, a je hkrati vseeno pripravil rezervni scenarij.

Pri tem je gostiteljem novembrskih tekem prepuščena odločitev o tem, ali skladno z državnimi usmeritvami tekme priredijo ob prisotnosti gledalcev ali brez njih.

Kvalifikacije za žensko evropsko prvenstvo 2021 bodo novembra 2020 na sporedu po prvotnem načrtu. V primeru, da novembra tekem ne bo mogoče odigrati, bodo kvalifikacije prestavljene na februar 2021. V tem primeru bodo februarja odigrane štiri tekme, kvalifikacijski cikel pa bo potekal 15 dni, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Novembrski cikel kvalifikacij za moško EP 2022 pa bo prav tako po prvotnem načrtu, če pa to ne bo mogoče, bodo tudi v tej kategoriji tekme izpeljali februarja 2021.

Tekme, ki naj bi bile odigrane februarja, pa bodo preložene na julij 2021 po koncu olimpijskega kvalifikacijskega turnirja, a pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu.

Ženska reprezentanca je sicer doslej premagala Grčijo doma in Bolgarijo v gosteh. Sicer pa jo 12. novembra čaka gostovanje na Islandiji, 15. novembra v Grčiji, 4. februarja domača tekma proti Bolgariji, 7. februarja pa proti Islandiji.

Moška vrsta je doslej izgubila z Madžarsko in premagala Avstrijo, čakajo pa jo še Ukrajina doma 27. novembra, Madžarska doma 30. novembra, Avstrija v gosteh 18. februarja in Ukrajina v gosteh 21. februarja.