kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Košarkarji Olimpije začenjajo sezono v ligi prvakov

Deli na:
Košarkarji Olimpije začenjajo sezono v ligi prvakov

Foto: Twitter

Košarkarji Petrola Olimpije bodo kot državni prvaki Slovenije nastopili v ligi prvakov, ki jo drugo leto zapored organizira Fiba.

Njihov prvi nasprotnik v gosteh bo Strasbourg, sicer druga ekipa v prejšnji sezoni francoskega prvenstva. Tekma bo ob 20.30 s prenosom na Šport TV.

Liga prvakov sodi med nižjeligaška klubska tekmovanja v Evropi. Prva brez konkurence je evroliga, drugo mesto pa si delita evropski pokal, v katerem je ljubljanski klub nastopal v preteklih sezonah, ter liga prvakov Fiba, v kateri je Slovenijo v prejšnji sezoni zastopal Helios Suns.

Petrol Olimpija bo nastopala v skupini C skupaj s turškim Banvitom, madridskim Estudiantesom, nemškim Bayreuthom, grškim AEK-om in ekipo Umano Reyer iz Benetk. V nadaljevanje tekmovanja se bodo uvrstile prve štiri ekipe iz vsake skupine. Ljubljančani bodo tudi naslednjo tekmo igrali v gosteh, in sicer proti Banvitu, prvič pa se bodo v novem tekmovanju domači publiki predstavili 25. oktobra proti Beyreuthu.

Petrol Olimpija je v Francijo odpotovala z enajstimi igralci, manjka poškodovani Jan Barbarič, kot novinec v ekipi je Domen Lorbek, ki bo danes prvič oblekel dres s številko 10.

"Strasbourg, ki ima v francoskem prvenstvu izkupiček 2-2, ima v ligi prvakov precej visoke cilje. Želi v nadaljnje tekmovanje, kar je na njegov igralski kader in selektorja Francije, upravičen cilj. Za nas bo ključen skok v obrambi, s katerim imamo na zadnjih tekmah največ težav," pravi trener Petrola Olimpije Gašper Okorn.