Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Koronavirus odnesel tudi letošnje EP v atletiki v Parizu

Deli na:
Koronavirus odnesel tudi letošnje EP v atletiki v Parizu

Foto: Profimedia

Letošnje evropsko prvenstvo v atletiki, ki bi moralo biti od 25. do 30. avgusta v Parizu, je odpovedano, je sporočila Evropska atletika (EA). Odločitev o tem sta na včerajšnji izredni seji sprejela lokalni organizacijski komite in Francoska atletska zveza (FFA) zaradi pandemije novega koronavirusa.

Ugotovili so, da trenutno stvari nimajo pod nadzorom do take mere, da bi lahko varno in z gotovostjo pripravi največje tekmovanje v kraljici športov na stari celini v tej sezoni, obenem pa so v Franciji zaradi zajezitve epidemije prepovedana javnih zbiranja.

Tako odločitev je na seji svetovala tudi zdravstvena komisija FFA, ko je skupaj z drugimi pristojnimi organi pred tem pretresla vsa možna tveganja za tekmovalce, druge akreditirane osebe in morebitne gledalce.

"Z velikim obžalovanjem moramo sporočiti odpoved EP v Parizu. Upali smo, da bo mogoče atletiki in drugim v teh težkih časih ob koncu poletja ponuditi velik športni dogodek, a temu ne bo tako. O tem so nas obvestili francoski organizatorji in FFA po posvetu s pristojnimi nacionalnimi in lokalnimi zdravstvenimi ter varnostnimi organi," je v izjavi za javnost povedal začasni prvi mož EA Dobromir Karamarinov.

O tej odločitvi bo, tako kot o ostalih spremembah na letošnjem atletskem koledarju ter drugih problemih zaradi pandemije, razpravljal svet EA na video konferenci 7. in 8. maja.