Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Anže Kopitar zadel za peto zaporedno zmago Los Angelesa

Deli na:
Anže Kopitar zadel za peto zaporedno zmago Los Angelesa

Foto: Reuters

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so ponoči na gostovanju v Chicagu slavili s 3:1.

Gol in podajo je ob peti zaporedni zmagi ekipe iz Kalifornije v statistiko vpisal tudi edini Slovenec v ligi NHL Anže Kopitar.

Goli so bili doseženi zelo pozno. Po podaji Kopitarja je v 50. minuti mrežo domačih načel Christian Folin, v 58. minuti je Dustin Brown zadel za 2:0, a je gostom minuto in 46 sekund pred koncem upanje vrnil vrnil Jonathan Toews. Ko je 52 sekund kasneje zadel Kopitar, domači so vratarja zamenjali s šestim igralcem v polju, je bilo jasno, da bosta točki odšli v Los Angeles.

"Začeli smo, kot smo se dogovorili in narekovali ritem v prvem delu. V drugem smo popustili, a smo imeli v golu zanesljivega Jonathana Quicka. Na koncu smo vendarle našli pot do gola," je po tekmi dejal kapetan Los Angelesa Kopitar in dejal, da na dolgi seriji gostovanj nikoli ni lahko igrati, če zmaguješ. "A smo našli način, da smo ugnali tudi tega tekmeca in osvojili dve točki."

Kralji, drugouvrščena ekipa zahoda in vodilna pacifiške divizije, se zdaj vračajo v Staples center, kjer jih v torek čaka obračun z Minnesoto.

Winnipeg, vodilna ekipa vzhodne konference, je s 5:0 odpravil Ottawo in se s tekmo več izenačil na vrhu lige NHL s Tampa Bayem. Za Winnipeg je zadelo pet različnih hokejistov, prvo ime srečanja je bil Blake Wheeler, ki je ob golu prispeval še tri podaje. Plošček so v gol spravili še Mark Scheifele, Mathieu Perreault, Patrick Laine in Tyler Myers.

Največ golov je padlo na tekmi med Dallasom in Coloradom, končala se je s kar 7:2. Tyler Seguin in Brett Ritchie sta zadela vsak po dvakrat, gole so za Dallas prispevali še Jason Spezza, Greg Pateryn in Devin Shore. Pri Coloradu sta bila natančna Mikko Rantanen in Blake Comeau.

Las Vegas je do zmage proti Arizoni s 3:2 prišel po podaljšku, mož odločitve je bil Reilly Smith z golom po treh minutah in 51 sekundah dodatka.