milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kopitar dobil dva udarca s palico v obraz, a je nadaljeval

Deli na:
Kopitar dobil dva udarca s palico v obraz, a je nadaljeval

Foto: Reuters

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je bil eden najzaslužnejših mož pri zmagi moštva Los Angeles Kings, ki je na domačem ledu dvorane Staples center na prvi tekmi po božiču ekipo San Jose Sharks premagalo s 3:1. Kopitar je zadel v drugi tretjini za vodstvo kraljev 2:1, pomagal pa je tudi pri tretjem zadetku moštva iz Los Angelesa.

Anže Kopitar in Jake Muzzin, strelec zadnjega gola na tekmi, sta mrežo tekmecev iz pacifiške skupine zatresla ob številčni premoči na ledu. V tretji minuti tekme so povedli gostje z golom Joeja Pavelskega, a so kralji še do konca tretjine izenačili na 1:1 po zaslugi Tylerja Toffolija.

Domači vratar Jonathan Quick je ubranil 21 strelov ekipe Sharks, gostujoči vratar Antti Niemi pa je zaustavil 26 strelov hokejistov iz Los Angelesa.

Branilci naslova prvakov lige NHL so slavili še tretjo zmago na zadnjih štirih tekmah ter se s 43 točkami na drugem mestu pacifiške skupine izenačili s kalifornijskimi tekmeci iz San Joseja.

Prvaki so s pacifiškim derbijem sklenili nastope v dvorani Staples v znova šampionskem letu 2014. Zdaj jih čakajo gostovanja v Kanadi in tri zaporedne tekme. Prva v noči na torek, ko se bodo pomerili s Calgaryjem, sledila pa bosta še obračuna z Edmontonom in Vancouvrom, s katero bodo odprli tekmovalno sezono v letu 2015.

Kralji so na prvi tekmi po božičnem premoru dobili zadoščenje za poraz, ki jim ga je moštvo San Jose Sharks prizadejalo na uvodni tekmi v sezoni, ko so izgubili z 0:4.

Kopitar je bil znova ključni mož Los Angelesa ter se je znašel pod udarom nasprotnih igralcev. V enem od napadov je Hrušičana v obraz s palico udaril najprej Marc-Edouard Vlasic in nato od zadaj še Pavelski, Kopitar pa je moral s porezanim ušesom v slačilnico, a se je hitro vrnil na led. Kopitar je tako zadel za prvo domače vodstvo na tekmi ter bil nato v zadnji četrti podajalec pri tretjem zadetku kraljev, ko je lepo podal nazaj do Drewa Doughtyja, ta pa na drugo stran do Jakea Muzzina, ki je matiral Niemija. Kralji so dva gola ob igralcu več dosegli že na četrti zaporedni tekmi.

"Vsi pravijo, da je najboljša obramba napad. Če čim dlje ohranjamo plošček v lastni posesti, nasprotniku ne pustiš, da ima pobudo, to je najbolje, kar lahko narediš," je bil po tekmi v izjavi za ameriške medije zadovoljen Kopitar. Po svetovnem spletu so zaokrožila fotografije žilavega Gorenjca, kako z okrvavljenim ušesom daje izjave in izpolnjuje svoje dolžnosti do medijev. Kot je sam povedal in se pošalil, bo najbrž potreboval nekaj šivov, a bo preživel.

"Bili so boljše moštvo skozi celotno tekmo," je tekmeca pohvalil trener San Joseja Todd McLellan. "Premagali smo pacifiške rivale, kar pomeni, da ima vsaka točka proti njim dvojno vrednost. Zato je ta zmaga za nas zelo pomembna, kajti moramo biti boljši v obračunih s pacifiškimi tekmeci, če želimo napredovati po lestvici, da bi si zagotovili čim boljše izhodišče v končnici," je po tekmi dejal Kopitarjev soigralec Doughty.