900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Konec kariere? Šarapova pogrnila na dopinškem testu

Deli na:
Konec kariere? Šarapova pogrnila na dopinškem testu

Foto: Getty Images

Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova je sporočila, da je bila na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije pozitivna na dopinškem testu.

Nekdanja prva igralka sveta je v Los Angelesu na novinarski konferenci dejala, da je naredila veliko napako. Na dopinškem testu na OP Avstralije je padla, ker ni pravočasno ugotovila, da je krovna protidopinška organizacija Wada spremenila seznam prepovedanih sredstev.

Na njem je od januarja letos tudi zdravilo meldonium, ki ga teniška igralka sicer jemlje že od leta 2006, vendar do letos ni bilo na seznamu nedovoljenih sredstev.

Šarapova je za včeraj v Los Angelesu sklicala novinarsko konferenco; zaradi številnih zdravstvenih težav, ki jo spremljajo v zadnjem obdobju, so mnogi pričakovali, da bo naznanila konec kariere.

A je bila novica drugačna. Jo je pa 28-letna zmagovalka petih turnirjev za grand slam (Wimbledon 2004, US Open 2006, Melbourne 2008, Pariz 2012 in 2014) pospremila vsaj s kančkom črnega humorja: "Vem, da ste številni mislili, da bom rekla: končujem kariero. Ampak ko se bom odločila za takšen korak, se to najbrž ne bo zgodilo v nekem hotelu v središču Los Angelesa, ki ima tako grozne preproge."

Odločitev o koncu kariere bo morda povezana tudi s kaznijo zaradi dopinške kršitve. Rusinja za zdaj še ne ve, kako bo ukrepala krovna zveza ITF, prav tako ne, kdaj se bo vrnila na tekmovanja pod okriljem združenja WTA.

"Naredila sem napako, nisem preverila posodobljenega seznama," je o jemanju sredstva, zaradi katerega je postala dopinška kršiteljica, dejala zdaj sedma teniška igralka sveta in še enkrat poudarila: "Ni še konec. Ne bi rada končala kariere na tak način, upam, da bom dobila še eno možnost."