Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kolesarko Blažo Klemenčič sumijo jemanja Epa, njena ekipa je prekinila pogodbo z njo

Deli na:
Kolesarko Blažo Klemenčič sumijo jemanja Epa, njena ekipa je prekinila pogodbo z njo

Foto: Bobo

Mednarodna kolesarska zveza Uci je v petek na spletni strani objavila osvežen seznam začasno suspendiranih kolesarjev, na njem pa se je znašla gorska kolesarka Blaža Klemenčič. Članico Habitat Mountainbiketeam sumijo jemanja prepovedanega sredstva eritropoetin, vzorec pa so ji odvzeli 27. marca 2012.

To pomeni, da Klemenčičeva do nadaljnjega ne sme nastopati, čeprav ima večkratna slovenska državna prvakinja v letošnji sezoni v načrtu še precej dirk.

Leta 2012, ko so ji odvzeli vzorec, je Klemenčičeva dirkala za ekipo Felt X-Bionic.

"Zavezani smo, da povemo, da Klemenčičeva za čas testa 27. marca 2012 ni bila povezana z ekipo Habitat mountainbiketeam. Uci nas je obvestil, da je z 18. septembrom do konca obravnave suspendiral Klemenčičevo, do takrat ne sme nastopati doma in v tujini. Te dogodke jemljemo zelo resno, zato smo se odločili, da prekinemo pogodbo. Zaradi resnosti primera smo prekinili pogodbo tudi s trenerjem in partnerjem Klemenčičeve Robertom Pintaričem," je v izjavi za javnost na spletni strani zapisala ekipa Habitat. Pintarič, sicer tudi slovenski selektor, je lani in letos opravljal vlogo pomočnika vodje ekipe.

Svetovna protidopinška agencija Wada je vzorec iz leta 2012 vnovič pregledala 3. septembra, v času svetovnega prvenstva v Andori, z novejšimi in bolj natančnimi metodami, ki so razkrili eritropoetin v urinu.

Kot je za spletno stran acrossthecountry.com povedal Maarten Kemperman, Klemenčičeva in Pintarič zanikata obtožbe o jemanju prepovedanih poživil in trdita, da je test napačen. Za pritožbo imata sedem dni časa.

Petintridesetletnica je lansko sezono svetovnega pokala v olimpijskem krosu končala najbolje v karieri, osvojila je tudi svojo prvo medaljo v tej disciplini na velikih tekmovanjih, ko je bila na evropskem prvenstvu druga. Letos je na EP osvojila bron. Klemenčičeva je prva Slovenka z zmago v gorskokolesarskem svetovnem pokalu, leta 2005 je dobila dirko v nemškem St. Wendelu v maratonu, ki je takrat štel še za točke svetovnega pokala. Leta 2004 in 2005 je na EP in SP v maratonu osvojila srebro.