Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kirchnerjeva ogorčila z nediplomatskim tvitom o Kitajcih

Deli na:
Kirchnerjeva ogorčila z nediplomatskim tvitom o Kitajcih

Foto: Reuters

Argentinska predsednica Cristina Kirchner je bila tarča kritik doma in v tujini, potem ko je med državnim obiskom na Kitajskem precej nediplomatsko tvitala. Predsednico je očitno zabavala nezmožnost gostiteljev, da izgovorijo črko R.

Kirchnerjeva se je na obisk na Kitajsko odpravila v želji okrepiti tako trgovinske kot politične odnose Argentine s to azijsko velesilo. A potem verjetno ni bila najboljša ideja, da dogajanje komentira na Twitterju in se norčuje iz gostiteljev.

Predsednica je komentirala veliko število ljudi na enem od dogodkov v Pekingu in dodala: "A so vsi z La Campolo? Ali pa so prišli le zaradi liža in nafte?" La Campora je sicer podmladek njene stranke, liž pa naj bi bil riž - za tiste, ki znajo reči R.

Kot pojasnjuje francoska tiskovna agencija AFP, se tvit navezuje na politične šale v Argentini, kjer se kritiki Kirchnerjeve norčujejo iz njenih privržencev, češ da se ti strankarskih dogodkov udeležujejo le zato, da dobijo zastonj sendvič in pijačo.

Potem ko so se zaradi omenjenega tvita nanjo vsule kritike, je Kirchnerjeva tvitnila znova: "Se opravičujem. Ampak veste kaj? Veliko veliko preveč je norosti in absurdnosti, to je mogoče preživeti le s humorjem."

Kot še dodaja AFP, so o neprimernem tvitu poročali predvsem argentinski in mednarodni mediji, medtem ko ga kitajski državni mediji niso niti omenili niti ga kakorkoli komentirali.

Na Kitajskem je spletno družbeno omrežje Twitter prepovedano od leta 2009, saj so se oblasti bale, da bi ga njeni nasprotniki uporabili za pripravo protestov. Kitajci namesto tega uporabljajo domačo, strogo cenzurirano različico Twitterja - pa tudi Facebooka, Googla in YouTuba, ki za Kitajce prav tako niso dostopni.