Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kenijska mama je sinu dala ime AirForceOne Barack Obama

Deli na:
Kenijska mama je sinu dala ime AirForceOne Barack Obama

Foto: Reuters

Ob nedeljskem obisku ameriškega predsednika Baracka Obame v Keniji se je več kenijskih staršev odločilo svoj naraščaj poimenovati v njegovo čast in v čast njegove soproge Michelle. Nekatere je navdušilo celo njegovo letalo, tako da bo Kenija v prihodnje bogatejša tudi za male AirForceOne.

"Sina sem se odločila poimenovati AirForceOne Barack Obama, da se bomo lahko vsi spominjali tega obiska Obame v Keniji, saj je to velik blagoslov," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedala mati Lucy Akinyi iz vasi Kogelo na zahodu države, od koder izvirajo Obamovi predsedniki.

Lucy Atieno, ki prav tako živi v Kogelu, pa se je odločila za preprostejšo različico - njen sin bo slišal na ime AirForce One. "Povedali so mi, da je to najboljše letalo, ker prevaža mogočnega šefa ZDA, ki je tudi Kenijec," je razložila svojo odločitev.

V Kogelu že živi več malih Barack Obam. A samo v minuli noči je v bolnišnici v regionalni prestolnici Kisumu še osem otrok dobilo ime in priimek ameriškega predsednika, je razkrila tamkajšnja medicinska sestra Dolphin Akinyi.

Tri deklice pa so dobile ime po Obamovi soprogi in njunih hčerah. V petek zvečer so se tako rodile Michelle, Malia in Malia Sasha. "Svoje hčerke ne bi mogel poimenovati drugače," je komentiral oče zadnje med naštetimi Wilkister Anyngo, ki se je odločil za kombinacijo imen obeh Obamovih hčera.