nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kako pravilno reagirati na spolzkem vozišču in pripraviti vozilo na zimski čas?

Deli na:
Kako pravilno reagirati na spolzkem vozišču in pripraviti vozilo na zimski čas?

Manuel Pungertnik, inštruktor varne vožnje v Centru varne vožnje na Vranskem, učitelj vožnje in vodja AMZS Šole vožnje - Foto: ZG

Zavarovalnica Generali organizira v sklopu pobude Najboljše zavarovanje je tvoje ravnanje nekajkrat na mesec razgibane spletne predstavitve, razprave in dogodke. Poteza je namenjena predvsem osveščanju, da je naše osebno ravnanje najboljše zavarovanje, da se izognemo nezgodam, nesrečam in boleznim.

V tem korona času so predavanja in napotki vsem vedno dostopni na Generalijevi spletni strani http://bit.ly/Generali-spletni-dogodki.

V včerajšnjem predavanju je na temo cestne varnosti v jesenskem času predaval Manuel Pungertnik, inštruktor varne vožnje v Centru varne vožnje na Vranskem, učitelj vožnje in vodja AMZS Šole vožnje. Na spletnem predavanju Jesenska vožnja – varna v vseh vremenskih razmerah je izpostavil, kako svoje vozilo in sebe pripraviti na spremenjene razmere na cesti, ki jih s sabo prinaša nov letni čas in mokro vozišče. Pojasnil je tudi, kako lahko sami poskrbimo za svojo vidljivost in kaj lahko naredimo z majhnimi koraki, da bomo bolj vidni v prometu. Predvsem je poudaril, da lahko za cestno varnost veliko naredimo vozniki sami: »Povprečen reakcijski čas posameznika za volanom znaša 2 sekundi ali 36 metrov. K dobremu odzivu na cesti veliko prispeva prava izbira primernih pnevmatik in zbranost voznika za volanom. To pomeni izogibanje motečim dejavnikov, kot so mobilni telefoni, navigacija, petje za volanom ipd.« Hkrati je še omenil, da ima na našo odzivnost velik vpliv tudi slabša oprijemljivost vozišča in nižja vidljivost, saj so dnevi krajši.

Foto: ZG - Zelo pomembna je vidljivost na cesti in pravilna uporaba meglenk.

Predstavil je pomembnost vidljivosti na cesti in pravilno uporabo meglenk: »Voznik, ki ne vidi, ni sposoben ukrepati pravilno ali ukrepati na sploh. Če ne vidiš, se ne moreš odzvati. Zato je pravilna uporaba luči ključna. Meglenke vklopimo, kadar je vidljivost zmanjšana na manj kot 50 metrov. Izklopimo pa jih, kadar vozimo v koloni. Sicer pa ima mnogo novejših avtomobilov vgrajeno funkcijo avtomatskega vklapljanja, izklapljanja in prilagajanja luči razmeram.«

Ob prihajajoči zimi in menjavi letnih pnevmatik z zimskimi je svetoval: »Na tržišču imamo novost – celoletne pnevmatike. Te so bolj primerne za voznike, ki delajo v povprečju manj kilometrov. Priporočam, da se kljub temu raje odločite za zimske pnevmatike. Prepoznate jih po simbolu snežinke, ki je narisan na bočnici.«

V sklopu iniciative Najboljše zavarovanje je tvoje ravnanje se je zvrstilo že veliko spletnih dogodkov, med drugim tudi predavanja:

–    o urgenci za laike, ki rešuje življenja,
–    za pripravo staršev in otrok na novo šolsko leto,
–    o varnem potapljanju,
–    o pripravi in vzdrževanju kolesa za varno vožnjo,
–    o aktivnem preživljanju prostega časa s svojimi kosmatinci,
–    o samooskrbi domačega vrta,
–    o priporočilih in nasvetih za varnost v gorah,
–    o športu med štirimi stenami v korona času,
–    o izzivih podjetij, s katerimi se soočajo v času korona virusa,

Posnetki predavanj so dostopni tukaj: http://bit.ly/Generali-spletni-dogodki.

Foto: ZG - Izbira primernih pnevmatik za jesensko-zimske razmere.

Med ambasadorji pobude Najboljše zavarovanje je tvoje ravnanje so tudi številni znani Slovenci, med drugim reper Trkaj in športni psiholog dr. Matej Tušak. Med predavatelji se na spletnih dogodkih zvrstijo zdravniki, vrhunski športniki, psihologi, pedagogi in drugi strokovnjaki, ki poskrbijo, da so nasveti res strokovni.

Več o pobudi na https://www.generali.si/najboljse-zavarovanje-je-tvoje-ravnanje ter na FB zavarovalnice Generali.