Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kaj se dogaja z ameriški letalskimi družbami? Delta z letala vrgla družino z otrokom

Deli na:
Kaj se dogaja z ameriški letalskimi družbami? Delta z letala vrgla družino z otrokom

Foto: YouTube

Ameriška letalska družba Delta se je znašla pod plazom kritik, saj jo družina obtožuje, da so jo vrgli z letala, ker niso želeli odstopiti otroškega sedeža.

Videoposnetek incidenta se je znašel na YouTubu, do zdaj si ga je ogledalo že več kot 2,5 milijona ljudi, poroča britanski BBC. Delta se je družini že opravičila.

"To je zvezni prekršek, vidva v ženo bosta v zaporu, otroci pa v rejništvu," je na družino vpil član osebja.


To je sicer drugi incident ameriških letalskih družb v zadnjem času, prejšnji mesec so s silo z letala družbe Uniter Airlines odstranili potnika Davida Daoja.

Zadnji dogodek se je zgodil 23. aprila na letu z Mauija v Los Angeles, v središču pozornosti pa se je znašel, ko se je pojavil na internetu. V osemminutnem posnetku je videti Briana Scheara, ki se prereka, da je plačal za sedež, letalsko osebje pa ga prepričuje, naj odstopi sedež. Schear trdi, da so na letalu prodali več vozovnic, kot je sedežev.

Schear razlaga, da je sedež kupil za starejšega sina, ki je odletel s prejšnjim letom in s tem omogočil, da bo drugi otrok imel zagotovljen sedež. Član osebja mu je dopovedoval, da sedež pripada starejšemu sinu, mlajši pa na njem ne sme sedeti. Dveletni fant je sedel v otroškem varnostnem sedežu, osebje pa je menilo, da to ni dovoljeno in mora otrok sedeti v naročju starša.



Delta sicer med nasveti navaja, da lahko otrok, mlajši od dveh let, sedi v naročju starša, če se tako odločijo, letalska družba pa "svetuje, da potniki kupijo sedež in uporabijo otroški varnostni sedež".

Schear se je kasneje strinjal, da bo vzel otroka v naročje, toda letalsko osebje mu je razložilo, naj zapusti letalo, ker je "vse skupaj šlo predaleč".

Družina je na koncu res odšla z letala, Schear pa je po poročanju BBC pojasnil, da so sedeže namenili štirim potnikom, ki so čakali z vozovnicami. Njegova soproga Brittany, ki je posnela video, je za NBC News dejala, da so jim na letalu grozili z zaporom.

V četrtek zvečer, dan po tem, ko se je na spletu pojavil videoposnetek, je Delta objavila izjavo o incidentu in zapisala: "Žal nam je za neprijetno izkušnjo, ki so jo potniki imeli z Delto. Stopili smo v stik z njimi, jim vrnili stroške potovanja in zagotovili dodatno kompenzacijo. Cilj Delte je, da sodelujemo s potniki in skušamo rešiti potovalne težave. To se v tem primeru ni zgodilo in se opravičujemo."