Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Južna Koreja vabi Severno Korejo na OI v PyeongChangu

Deli na:
Južna Koreja vabi Severno Korejo na OI v PyeongChangu

Foto: arhiv Reporterja

Šef organizacijskega odbora zimskih olimpijskih iger je povabil Severno Korejo, da se udeleži iger v južnokorejskem PyeongChangu

Lee Hee-Beom, predsednik in izvršni direktor organizacijskega odbora zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu, je Severno Korejo povabil, da se udeleži zimskih olimpijskih iger, ki jih bo Južna Koreja organizirala prihodnje leto.

"Eno temeljnih načel olimpijskih iger je mir in že v antični Grčiji so v času olimpijskih iger prekinili z vojnami. Vsakdo, ki ljubi mir, bi moral sodelovati in ima pravico sodelovati na olimpijskih igrah. Tu ni nobenih izjem, tudi Severna Koreja ni izjema," je Lee povabil Severno Korejo, da se udeleži zimskih olimpijskih iger v PyeongChangu.

Na poletnih olimpijskih igrah, ki so bile leta 1988 v Seulu, Severne Koreje ni bilo, ker jih je po zavrnitvi soorganizacije z Južno Korejo, s Kubo, Etiopijo, Nikaragvo in Albanijo bojkotirala. Štiri leta pozneje v Sydneyju in nato še v Atenah, pa so športniki obeh držav ob slavnostnem odprtju iger na stadion prišli skupaj. Pred olimpijskimi igrami v Pekingu leta 2008 pa je bil skupni nastop praktično že dogovorjen, na koncu pa je projekt padel v vodo zaradi različnih pogledov na sestavo ekipe.

Sicer pa je Severna Koreja do zdaj na zimskih olimpijskih igrah osvojila dve kolajni, obe v hitrostnem drsanju, srebrno leta 1964 in bronasto v Albertvillu leta 1992.