cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Junijskega festivala Celjski grad letos ne bo

Deli na:
Junijskega festivala Celjski grad letos ne bo

Celjski grad (fotografija je simbolična). - Foto: Bobo

Zaradi trenutnih ukrepov vlade za zajezitev širjenja koronavirusa, negotovih prihodnjih mesecev in postopnega vračanja v vsakdanje življenje je Zavod Celeia Celje sprejel odločitev, da festivala Celjski grad, ki je bil načrtovan za junij in julij, letos ne bo. Razmišljajo pa o izvedbi festivala v kasnejšem terminu.

Tretji festival Celjski grad, ki ga skupaj organizirajo Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, Hiša kulture Celje ter celjska občina, bi med 13. junijem in 10. julijem moral gostiti velike glasbene in glasbeno-gledališke produkcije.

"Vse od sprejetja vladnih ukrepov smo vsakodnevno spremljali položaj, a ker ne vemo, kdaj se bodo ukrepi sprostili in v kakšni obliki se bomo lahko udeleževali tovrstnih dogodkov, se nam odločitev o odpovedi festivala zdi najbolj primerna. Vsi si želimo, da bi bila možnost izvedbe festivala v kasnejšem terminu," so zapisali v omenjenemu zavodu.

Festival Celjski grad so Zavod Celeia Celje, Hiša kulture Celje in celjska občina prvič predstavili leta 2018 in tako Celje postavili ob bok slovenskih mest, ki organizirajo poletne festivale. Prireditelji so za prizorišče izbrali Celjski grad. Že prva izvedba festivala je bila odmevna in zelo dobro obiskana, zato vprašanj o nadaljnjih izvedbah ni bilo, ocenjujejo v Zavodu Celeia Celje.

Festival, ki je nastal s ciljem povečanja prepoznavnosti celjskega Starega gradu, je na svojem odru gostil številne uveljavljene slovenske in tuje glasbenike, ki so med obiskovalce vselej pričarali tudi nekaj srednjeveškega vzdušja in romantike.