pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Josip Iličić Atalanti prinesel legendarno zmago na Anfieldu

Deli na:
Josip Iličić Atalanti prinesel legendarno zmago na Anfieldu

Foto: Reuters

Nogometašem Seville, Chelseaja, Juventusa in Barcelone sta se včeraj v osmini finala lige prvakov pridružila Manchester City in Bayern München. Od trojice slovenskih igralcev se je zmage veselil le Josip Iličić, ki je bil strelec prvega zadetka Atalante na gostovanju pri Liverpoolu.

Samir Handanović je doma klonil proti Real Madridu 0:2, Jan Oblak pa se je moral na domači zelenici zadovoljiti z 0:0 proti Lokomotivi iz Moskve.

Manchester City in Bayern München sta ob Barceloni še edini ekipi s stoodstotnim izkupičkom v ligi prvakov. Angleži so z zadetkom Phila Fodna v prvem polčasu v gosteh premagali Olympiakos, Bavarci pa so doma ugnali Salzburg s 3:1.

Stoodstotni izkupiček je imel pred tekmo tudi Liverpool, ki pa je moral priznati premoč Atalanti. Ta je vprašanje zmagovalca rešili v slabih petih minutah. V 60. minuti je po predložku Alejandra Gomeza spretno zadel slovenski reprezentant, v 64. minuti pa je na 2:0 povišal Robin Gosens. To sta bila hkrati tudi prva zadetka, ki jih je lanski evropski prvak prejel v novi sezoni lige prvakov.

Handanović je moral prvič po žogo v mrežo že v 7. minuti, ko je z enajstmetrovke zadel Eden Hazard, zmago pa je Real Madrid, ki je imel skoraj eno uro igralca več na terenu zaradi izključitve Artura Vidala, potrdil Rodrygo v 59. minuti.

Na ostalih včerajšnjih tekmah - vse so se začele z minuto molka zaradi smrti Diega Armanda Maradone - je Borussia Mönchengladbach nadigrala Šahtar Donjeck s 4:0, Porto je slavil v Marseillu z 2:0, Ajax pa je doma ugnal Midtjylland s 3:1.