kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jan Oblak za rojstni dan premagal evropskega prvaka

Deli na:
Jan Oblak za rojstni dan premagal evropskega prvaka

Foto: Reuters

Slovenski vratar Jan Oblak je v velikem slogu praznoval 22. rojstni dan. Bil je eden od junakov zmage Atletica iz Madrida v sinočnjem pokalnem obračunu z aktualnim evropskim prvakom Real Madridom. "Bilo je neverjetno. Srečen sem, da je ekipi uspelo," je dejal Oblak.

Oblak je navijače Atletica osvojil že v prvi minuti, ko je odlično posredoval ob udarcu Sergia Ramosa z glavo. Na vprašanje novinarjev po koncu tekme, kako mu je uspelo, je Škofjeločan dejal: "Sploh se ne spomnim akcije. To je del nogometa. Morda sem imel malce sreče. Bomo videli, kako bo naslednjič."

Slovenski vratar, ki je v Madrid prišel lani poleti iz Benfice, je drugi čuvaj mreže Atletica. V španskem prvenstvu in evropski ligi prvakov ima prednost Miguel Angel Moya. Oblak je doslej branil na treh tekmah in prejel pet zadetkov.

"Treniram vsak dan in čakam na priložnost. Ko mi trener ponudi mesto med vratnicama, jo hočem izkoristiti čim bolje. Vsak igralec želi čim bolj pomagati moštvu in to mi je uspelo," je dejal Oblak, ki se nato ni spustil v debato z novinarjem okoli izbora prvega vratarja.

"Ne obremenjujem se z odločitvijo trenerja. Imamo dva vratarja in trener je tisti, ki določi, kdo bo branil. Jaz samo čakam na svojo priložnost," je dodal.

Oblak je španskim medijem še povedal, da je razlika med portugalskim prvenstvom in španskim precejšnja: "Je korak naprej in mislim, da sem tudi jaz s tem dozorel." Pristavil je, da si ni nikoli predstavljal, da bo rojstni dan praznoval na takšen način: "Začuden sem. Niti sanjal nisem, da bom doživel kaj takšnega. Res je to lepo darilo."

Atletico je Real Madrid premagal z 2:0. V polno sta zadela Raul Garcia (57.) in Gimenez (75.). Povratna tekma osmine finala bo 15. januarja na stadionu Santiago Bernabeu.