Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jan Oblak z Atleticom naskakuje novo finale Lige prvakov

Deli na:
Jan Oblak z Atleticom naskakuje novo finale Lige prvakov

Foto: Reuters

Z današnjo prvo polfinalno tekmo med madridskima kluboma se bodo začeli odločilni dnevi v nogometni ligi prvakov.

Tekma Real - Atletico se bo začela danes ob 20.45, v sredo bo na sporedu še prva polovica drugega polfinalnega dvoboja med Juventusom in Monacom. Po povratnih tekmah naslednji teden bosta znana udeleženca finala v Cardiffu 3. junija.

Obračun madridskih klubov bo danes pritegnil veliko pozornosti nogometne javnosti. Pri Realu, zmagovalcu tega tekmovanja v dveh od zadnjih treh izvedb (2016 in 2014), lahko še vedno računajo tudi na možnost, da bi kot prva ekipa v zgodovini lige prvakov ubranili prestižno lovoriko.

A mestni tekmec Atletico ima svoje načrte. Na krilih slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka bodo skušali rdeče-beli že danes prekrižati načrte belim na njihovem stadionu Santiago Bernabeu. Atleticu je ostala samo še ta nogometna fronta, saj v španski ligi nima več možnosti za naslov, medtem ko se bodo njihovi tekmeci do konca sezone še trdo borili za prevlado v Španiji z velikimi nasprotniki iz Barcelone.



Na poti do polfinala je Real v četrtfinalu izločil nemškega prvaka, a je povratno tekmo z Bayernom v Madridu zaznamovalo tudi zelo slabo sojenje madžarskih sodnikov, ki so zasenčili tudi domačega zvezdnika Cristiana Ronalda in njegov 100. zadetek v tem tekmovanju. Atletico je v četrtfinalu izločil angleške prvake iz Leicestra.

V sredo bo na vrsti še obračun med presenečenjem sezone Monacom in Juventusom, prva tekma bo v kneževini. Monačani so v četrtfinalu po številnih razburjenjih, tudi po napadu na avtobus tekmecev, izločili dortmundsko Borussio, Juventus pa po zaslugi odlične prve tekme Barcelono.

Naslednji teden bosta povratni tekmi na stadionu Atletica v sredo, 10. maja, v Torinu pa že dan prej.