900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jan Oblak bo branil proti Realu: Če verjameš vase, pride tvoj trenutek

Deli na:
Jan Oblak bo branil proti Realu: Če verjameš vase, pride tvoj trenutek

Foto: Reuters

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so izžrebali pare četrtfinala lige prvakov. Slovenski reprezentant Jan Oblak se bo s svojim Atleticom iz Madrida meril z branilcem naslova in mestnim tekmecem Realom. Drugi pari so PSG - Barcelona, Porto - Bayern in Juventus - Monaco. Če Oblak v prejšnjih tekmah ni veliko branil, pa je dobil priložnost na torkovi tekmi z Bayerjem Leverkusnom. Prvi vratar Miguel Angel Moya se je namreč poškodoval, Oblak pa je bil nato eden junakov preboja med najboljših osem.

Atletico je po streljanju enajstmetrovk izločil nemškega prvoligaša, Oblak je obranil prvi strel, premagan pa je bil zgolj dvakrat. "Bil sem presrečen, obenem pa mi je bilo žal za Stefana Kiesslinga, ki je na koncu zgrešil strel z bele točke. Vem, kako je izgubiti na takšen način, to se mi je pripetilo lani v finalu evropske lige, ko je Benfica izgubila proti Sevilli," je za hrvaško tiskovno agencijo Hino povedal Oblak.

"Ko si na klopi, se počutiš tako kot drugi, ki so tam. Čakaš na svojo priložnost. No, če se trudiš na treningih in verjameš vase, potem pride tudi tvoj trenutek," je dodal Oblak. Tega v prihodnje čaka več dela, saj bo Moya odsoten en mesec, tako da bo Slovenec, ki ga je Atletico pripeljal za 16 milijonov evrov iz Benfice, vsaj začasno prvi čuvaj mreže madridskega kluba.

"Ne vem, če se s tem začenja moj vzpon, ampak sem vesel, da sem dobil priložnost. Ni pomembno, koliko je klub plačal za določenega igralca, pomembno je, kako igra. Ne nazadnje branim za ekipo, ne zase," je še dejal vratar, ki obvlada slovenski, hrvaški, angleški, španski in portugalski jezik.

Hrvaška agencija je sicer Oblaka pobarala iz drugega razloga. V zadnjem času so vzniknile govorice, da se odnosi med trenerjem Diegom Simeonejem in hrvaškim napadalcem Mariom Mandžukićem krhajo. "Nikakršnega spora ni med njima. Njun odnos je dober," je Hini povedal Oblak in razkril, da ga je Mandžukić pred enajstmetrovkami na torkovi tekmi objel in mu rekel, da je to njegov dan.

"Z Mandžukićem prebijem največ časa, saj govoriva isti jezik. Ko sva na treningu ali v restavraciji ali kje drugje, je enak kot prej, vse je v redu," je še povedal Oblak.

Prve tekme bodo 14. in 15. aprila, povratne pa 21. in 22. aprila. Polfinale bo 5. in 6. ter 12. in 13. maja, finale pa bo 6. junija v Berlinu.

* Pari četrtfinala lige prvakov:
Paris St. Germain - Barcelona
Atletico Madrid - Real Madrid
Porto - Bayern München
Juventus - Monaco