atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Iz Mumbaija v Pyeongchang - edinstvena zgodba nizozemske drsalke

Deli na:
Iz Mumbaija v Pyeongchang - edinstvena zgodba nizozemske drsalke

Foto: wikipedia

Nizozemska hitrostna drsalka Anice Das morda res ni dosegla vrhunskega rezultata na preizkušnji v hitrostnem drsanju na 500 metrov, vendar njena uvrstitev na olimpijske igre v Pyeongchangu zaradi tega ni nič manj pomemben dosežek.

Anice Das se je rodila v indijskem Mumbaiju in kot dojenčka jo je skupaj s sestro posvojila nizozemska družina. S hitrostnim drsanjem se je začela ukvarjati pri devetih letih. Danes je profesionalna drsalka in skupaj s svojo ekipo trenira v nizozemskem Heerenveenu.

"Seveda razmišljam o svojem poreklu, vendar ne v tem obdobju, zato ker se zdaj osredotočam na hitrostno drsanje," je povedala 32-letnica. Po koncu te sezona pa namerava skupaj s sestro oditi v Indijo, kjer bosta poskušali najti svoje biološke starše, katerih identiteta ni znana.

Njena zgodba je že prišla na naslovnice indijskih časnikov, zato noče povedati, kdaj točno bo odpotovala tja, da bi se izognila preveliki medijski pozornosti.

Zato raje govori o hitrostnem drsanju. Kot pravi, je zaradi počasnega odziva na startu izgubila dragocen čas na ovalu v Gangneungu. Na koncu je za zmagovalko Japonko Nao Kodaira zaostala za 1,81 sekunde.

"Moj življenje v zgodnejših letih je bilo nekaj povsem drugega kot to, kar počnem zdaj, zato je po mojem mnenju precej edinstveno," je še dejala Dasova. Ali bo nastopila tudi na olimpijskih igrah v Pekingu čez štiri leta, še ni prepričana. Prav tako ne verjame, da se bo zaradi njenega nastopa v Pyeongchangu povečalo zanimanje za drsanje v Indiji.

"Mislim, da ne. Ni važno, ker je to velika stvar na Nizozemskem," je dodala.