Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ivica Kostelić končal kariero: Bolečine so prehude

Deli na:
Ivica Kostelić končal kariero: Bolečine so prehude

Foto: Bobo

Nekaj časa se ukvarjal z zamislijo, da bo moral dolgo in uspešno kariero končati, zdaj pa je najboljši hrvaški smučar Ivica Kostelić naredil ta odločilni korak.

Po kombinacijski tekmi v Wengnu, kjer je bil 22., je dejal, da je bila to njegova zadnja tekma v karieri.

Malenkost priprta vrata za vsaj še kratko nadaljevanje kariere je Hrvat v zadnjem času kljub vse večjim bolečinam, ki so predvsem posledica številnih operacij kolen, puščal odprta, kot enega zadnjih ciljev v karieri je predstavil željo po nastopu na bližnjem svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, a zdaj je očitno padla odločitev. "Težko mi je pri srcu, toda enkrat je pač treba končati", je v pogovoru za nemško televizijo ARD dejal 37-letni smučar.


Švicarska vasica Wengen, slavno smučarsko prizorišče, bo tako kot kaže zadnja postaja bogate kariere moškega dela družine Kostelić. V Wengnu je bil Kostelić v kombinaciji pred dvema letoma zadnjič na stopničkah. Izbira tega kraja za slovo pa najbrž ni naključna, saj je prav proga Lauberhorn ena njegovih najljubših, na njej pa je zbral veliko uspehov. Pred dnevi v Zagrebu se je Kostelić na slalomu že čustveno poslovil od domačih navijačev, zdaj je zadnji korak na poti do smučarskega upokojenca naredil še v Wengnu, kjer je bil 13-krat na stopničkah, štirikrat dobil slalome in dvakrat kombinacijo.

Podaljšanja kariere do SP v St. Moritzu, kjer je leta 2003 postal svetovni slalomski prvak, tako najverjetneje ne bo. "Malo še razmišljam o tem. Ampak težava je, da imam hude bolečine in jemljem zdravila. Pri tem se sprašujem, ali ima vse skupaj sploh še kakšen smisel. Zdravila mi malo pomagajo, a še vedno tekmujem z bolečinami, to pa ni zabavno," je po polovici današnje tekme, ko je bil na 14. mestu, dejal Kostelić.

Če ne bo spremembe pri tej zanj nedvomno težki odločitvi, bo današnja kombinacija v Wengnu njegova 361. in zadnja dirka svetovnega pokala. Kariero bo končal s 26 zmagami in 60 uvrstitvami na stopničke. Leta 2011 je bil skupni zmagovalec svetovnega pokala, ima pa še pet malih globusov za zmage v seštevku disciplin. Ob uspehih v svetovnem pokalu pa ima tudi štiri srebrne olimpijske medalje od Torina 2006 do Sočija 2014 ter tri medalje s svetovnih prvenstev, po eno zlato, srebrno in bronasto, med letoma 2003 in 2011.