GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Italija v šoku: štirikratnih svetovnih prvakov ne bo na SP v Rusiji

Deli na:
Italija v šoku: štirikratnih svetovnih prvakov ne bo na SP v Rusiji

Foto: Profimedia

Nogometne reprezentance Italije ne bo na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Štirikratni svetovni prvaki so izpadli v dodatnih kvalifikacijah, potem ko v povratni tekmi proti Švedski v Milanu niso uspeli izničiti zaostanka enega gola s prve tekme na Švedskem. Tekma se je končala brez golov.

Italijani so od leta 1958, ko so manjkali prvič, igrali na vseh svetovnih prvenstvih, za Švede pa bo to 12. nastop in prvi po letu 2006.

Gostitelji so imeli skozi vso tekmo veliko terensko premoč. Žogo so imeli v svojih nogah kar 75 odstotkov igralnega časa, priigrali so si tudi nekaj priložnosti, a so bili neučinkoviti. Prvo je v 27. minuti zapravil Antonio Candreva, ko je streljal čez gol. Gostujoči vratar je do odmora ubranil še nevarna poskusa Cire Immobileja in Alessandra Florenzija.

Isti igralec je zapravil prvo priložnost drugega dela, Immobile je zatem streljal mimo gola, švedskega branilca Mikaela Lustiga je, da ni dosegel avtogola, rešila prečka, Olsen se je izkazal še po strelu Stephana El Shaarawyja.

Italijani so ob zaključnem pritisku ob kotih poskusili tudi s pomočjo vratarja Gianluigija Buffona, toda gostujoča obramba je zdržala tudi to.

Obe reprezentanci sta imeli med tekmo pripombe na sojenje španskega sodnika Antonia Mateua Lahoza, ki ni videl kar nekaj domnevnih igranj z roko v obeh kazenskih prostorih. Še posebno sumljiva sta bila položaja v prvem polčasu, ko se naj bi z roko pomagala italijanska igralca.