Ivanka Trump Odkrito.si

Quincy Jones v postelji z Ivanko Trump?

Matijaš Jotić Svet24.si

FOTO: Starši pogrešajo 14-letnika: odšel od ...

Kristjan Gričnik Svet24.si

Je to trenutno najbolj popularen moški v ...

izsiljevanje, ponaredki Svet24.si

Je moja žena res na pornografskem posnetku? Kdo ...

Gigi Hadid Najstnica.si

'Vintage' sestri Hadid

peter prevc, Mina Lavtižar Njena.si

To je o nosečnosti povedal Peter Prevc

SEVE IN MILAN Njena.si

Milan slavil zmago na sodišču, Severine ni bilo ...

Magazin

Iranski olimpijci le ne bodo prikrajšani za Samsungove telefone; Severni Korejci jih bodo vračali

Deli na:
Iranski olimpijci le ne bodo prikrajšani za Samsungove telefone; Severni Korejci jih bodo vračali

Foto: Samsung - Samsung Galaxy Note 8

Iranski športniki bodo na olimpijskih igrah v Pyeongchangu vendarle deležni posebne izdaje pametnih telefonov, ki jih udeležencem iger podarja Samsung.

Organizatorji so darilo Irancem in Severnim Korejcem sprva odrekli, zdaj se prvim "zaradi nesporazuma" opravičujejo, medtem ko naj bi drugi telefone po koncu iger vrnili.

Organizatorji so se pokesali, potem ko je Iran zahteval opravičilo od južnokorejskega proizvajalca telefonov, ki je za udeležence iger v Pyoengchangu zagotovil 4000 pametnih telefonov, na katerih je moč najti tudi ključne logistične podatke v zvezi z igrami.

Telefone so prejeli športniki vseh držav z izjemo Irana in Severne Koreje, in sicer zaradi protijedrskih sankcij Združenih narodov. Iran je protestiral, tudi na diplomatski ravni, med drugim ker takšne sankcije proti državi niso v veljavi že od leta 2015.

Medtem ko je Iran celo zagrozil s poslabšanjem trgovinskih odnosov z v državi močno prisotno južnokorejsko korporacijo, je v četrtek posredoval Mednarodni olimpijski komite (Mok). Ta je napovedal, da bodo štirje iranski olimpijci telefone dobili, od 22 športnikov Severne Koreje, kamor v skladu z mednarodnimi sankcijami ni dovoljen izvoz luksuznih izdelkov, pa se pričakuje, da bi telefone po koncu iger vrnili.

Iran je sprejem telefonov pogojeval z opravičilom, vendar to ni prišlo od Samsunga, ki se je od spora ogradil s pojasnilom, da so za razdelitev daril pristojni organizatorji. Severna Koreja je sprejem telefonov že zavrnila.