Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Iličić blestel na evropski sceni

Deli na:
Iličić blestel na evropski sceni

Foto: Profimedia

V 3. krogu nogometne evropske lige se je od slovenskih nogometašev najbolj izkazal Josip Iličić. Ta je k zmagi Atalante proti Limassolu (3:1) prispeval zadetek in dve podaji.

Na tej tekmi skupine E je Iličić igral do 86. minute, medtem ko je Jasmin Kurtić v igro vstopil v 79. minuti. Atalanta s sedmimi točkami vodi v skupini, ima dve točki prednosti pred Lyonom, ki je v gosteh z 2:1 premagal Everton.

V skupini F je Koebenhavn v gosteh igral 1:1 z Zlinom, Benjamina Verbiča pa ni bilo v postavi Dancev. Ti so s tremi točkami na drugem mestu izenačeni s Šerifom Tiraspolom, ki je prav tako igral 1:1 z vodilno moskovsko Lokomotivo (5).

V skupini D je Rijeka v gosteh premagala dunajsko Austrio s 3:1, pri čemer Matic Črnic ni igral za hrvaškega prvaka. Rijeka je tretja v skupini, dve točki za drugouvrščenim AEK Atene, ki je igral 0:0 v gosteh proti Milanu. Ta še vedno vodi s sedmimi točkami.

Že po prvih tekmah 3. kroga je med tistimi klubi, ki imajo stoodstoten izkupiček, ostal tudi Zenit St. Peterburg. Ta je včeraj v skupini L premagal Rosenborg s 3:1, Miha Mevlja pa je za rusko ekipo igral celo tekmo.


Zenit je zmagal po zaslugi treh zadetkov Argentinca Emiliana Rigonija. Na drugi tekmi je Real Sociedad v gosteh ugnal skopski Vardar kar s 6:0, Willian Jose je za Špance dosegel štiri zadetke. Zenit vodi z devetimi točkami, sledi Real Sociedad s šestimi.

V skupini G je Lugano premagal Viktorio Plzen s 3:2 in je zdaj na drugem mestu. Domen Črnigoj je igral celo tekmo za Švicarje. Na drugi tekmi je popoln izkupiček obdržala bukareštanska Steaua, ki je v gosteh premagala Hapoel Be'er Shevo z 2:1.

V skupini H še kar naprej ne gre Kölnu Dominica Maroha. Ta je sicer igral celo tekmo za Nemce, ki pa so izgubili z 0:1 na gostovanju pri Bateju Borisovu z 0:1 in ostajajo zadnji brez točke. Vodi Arsenal, ki je z 1:0 in golom Olivierja Girouda zmagal v Beogradu proti Crveni zvezdi.

V skupini I je Konyaspor Nejca Skubica, ta je tudi igral celo tekmo, izgubil proti Salzburgu z 0:2. Avstrijci vodijo s sedmimi točkami, točko manj ima Marseille, ki je z 2:1 odpravil Vitorio Guimaraes.

V skupini K je Vitesse, za katerega Tim Matavž ni nastopil zaradi osebnih razlogov, igral 1:1 v gosteh proti Zulte-Waregemu. Vitesse je tretji za Laziem in Nico. Italijani so v gosteh premagali Francoze s 3:1. Sergej Milinković-Savić je dosegel dva zadetka za goste.