stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Igralec Ben Foster se je tako poglobil v vlogo Lancea Armstronga, da je jemal doping

Deli na:
Igralec Ben Foster se je tako poglobil v vlogo Lancea Armstronga, da je jemal doping

Foto: Working Title

Na filmska platna prihaja film o padlem šampionu Lanceu Armstrongu, ameriškega kolesarja pa je upodobil Ben Foster (na fotografiji napravljen v kolesarja), ki je vlogo o dopinškem kršitelju vzel nekoliko preveč resno. V intervjuju na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, kjer so film The Program prvič predvajali, je priznal, da je tudi sam jemal prepovedana poživila.

Foster je prepovedana poživila jemal pod nadzorom zdravnika, vse to pa v želji, da se čim bolj vživi v vlogo Armstronga, poroča kolesarski portal cyclingnews.com

"Bolj kot sem raziskoval, bolj kot sem se poglobil, več sem hotel vedeti. To je kompleksna zgodba, kompleksen svet. Doping je vzrok, zakaj je Lance Armstrong zmagal, je pa tudi oblikoval takratno kulturo, to je izoblikovalo tudi njega. Želel sem razumeti - na osebni ravni -, kakšna je ta izkušnja," je povedal Foster.

Novica o Fosterjevem početju je močno razjezila Emmo O'Reilly, eno od najtesnejših članic Armstrongove ekipe, ki je bila med prvimi, ki je razkrila Američanovo početje.

"Resno? Se kdo smeji? Moje življenje je bilo pekel vsa ta leta, da smo očistili šport, ki ga ljubimo, zdaj pa je OK za Bena Fosterja, da se dopingira, da je lahko kot Lance Armstrong? To ni ironija, to je nespoštovanje," je O'Reillyjeva zapisala na družbenem omrežju Twitter.

Filmski Lance Armstrong je sicer znan kot igralec, ki si poglobi v svoje vloge, jemanje prepovedanih poživil je bilo po njegovih besedah "preračunano tveganje". "Ugotovil sem, da poživila delujejo. Lahko kar nadaljuješ in nadaljuješ. Opustiti jih, to je težji del. Tu nastopijo zdravstvene skrbi. Potreboval sem nekaj časa," je dodal Foster.