reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Igralci so izbrali Birdmana, ki je morda že favorit za oskarja

Deli na:
Igralci so izbrali Birdmana, ki je morda že favorit za oskarja

Foto: Reuters

Komedija Birdman režiserja Alejandra Gonzaleza Inarrituja je povečala prednost v boju za oskarje. Na podelitvi nagrad Združenja filmskih igralcev (SAG) je v nedeljo prejela kipec za najboljši film. Nagrade igralskega ceha veljajo za dobro napoved možnega uspeha pri najpomembnejših filmskih priznanjih - oskarjih, ki jih bodo razdelili 22. februarja.

Komedija je premagala filme Fantovska leta, Grand Budapest hotel, Igra imitacije in Teorija vsega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Michael Keaton, ki je v Birdmanu odigral nekdanjega gledališkega zvezdnika, ki si želi obuditi kariero, je ostal praznih rok, čeprav so ga mnogi šteli za favorita. Igralski kolegi so za najboljšo moško vlogo nagradili Britanca Eddiea Redmaynea, ki je upodobil Stephena Hawkinga v Teoriji vsega.

Redmayne se je ob prejemu nagrade poklonil znanstveniku, prikovanemu na invalidski voziček, ki trpi zaradi amiotrofične lateralne skleroze. Zahvalil se mu je, ker ga je spomnil na silno moč do ljubezni in na voljo, da živi vsak trenutek življenja polno in strastno, kot je le mogoče.

Nagrado za najboljšo žensko vlogo je dobila Julianne Moore, ki je v filmu Še vedno Alice odigrala žensko srednjih let, ki se sooča z Alzheimerjevo boleznijo.

Za najboljši stranski vlogi sta bila nagrajena J. K. Simmons iz filma Ritem norosti in Patricia Arquette iz Fantovskih let.

V televizijskih kategorijah po oceni igralskega ceha izstopata nadaljevanki Oranžna je nova črna in Downton Abbey. Prva je dobila kipec za najboljšo komično TV serijo, druga za najboljšo dramsko TV serijo.