požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ibrahimoviću štiri tekme kazni zaradi žaljenja Francije

Deli na:
Ibrahimoviću štiri tekme kazni zaradi žaljenja Francije

Foto: Reuters

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović se je znova znašel v središču zanimanja javnosti. Tokrat zaradi kazni, ki mu jo je izrekla disciplinska komisija francoske ligue 1. Zaradi žaljenja sodnikov in Francije na tekmi proti Bordeauxu, 15. marca, so Ibrahimovića kaznovali s prepovedjo igranja na štirih prvenstvenih tekmah.

V sredo je Zlatan Ibrahimović na polfinalni tekmi francoskega prvenstva proti Saint-Etiennu dosegel nov hat-trick, s tem pa še svoj 100., 101- in 102. gol za PSG. Tako je na večni lestvici strelcev francoskega nogometnega velikana le še Portugalec Pauleta. Vendar pa švedski napadalec ni dolgo užival v tem dosežku, kajti le dan pozneje si je s strani disciplinske komisije francoske lige prislužil hudo kazen. Ibrahimović ne bo smel igrati na naslednjih štirih prvenstvenih tekmah, tako da za ekipo Laurenta Blanca ne bo igral proti Nici, Lillu, Metzu in Nantesu.

Kazen si je švedski reprezentant "prislužil" pred skoraj mesecem dni, ko je na tekmi v Bordeuxu izrekel nekaj krepkih besed proti sodniku tekme, pa tudi na račun Francije in njenega nogometa. Vse to so zabeležile tudi televizijske kamere. "Ibrahimović je bil nesramen in žaljiv," je strogo kazen 33-letnemu Švedu komentiral Sebeastien Deneux, predsednik disciplinske komisije francoske ligue 1.

Nedavno tega je bil 33-letni Ibrahimović kaznovan s prepovedjo dveh tekem igranja, ker je na prvenstveni tekmi proti Saint-Etiennu udaril Romaina Hamouma. Prav tako napadalec PSG svoji ekipi ne bo mogel pomagati na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov proti Barceloni zaradi izključitve na tekmi s Chelseajem. Bo pa zato lahko v soboto igral v finalu francoskega ligaškega pokala, ko bo aktualni francoski prvak igral proti Bastii.