Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ibrahimović: Prišel sem kot kralj, odhajam pa kot legenda

Deli na:
Ibrahimović: Prišel sem kot kralj, odhajam pa kot legenda

Leto 2016 je bilo na športnem področju zelo pestro in bogato.

Olimpijske igre, evropsko nogometno prvenstvo, številna velika tekmovanja in dogodki so bili priložnost, da so športniki pokazali svoje znanje in povedali kaj zanimivega. Tudi z izjavami se da obuditi minulih 366 dni.

"Narediti moram nov seznam. Zdaj sem na atletski stezi dosegel vse, kar je mogoče." - jamajški sprinter Usain Bolt po novem trojnem zlatu v Riu de Janeiru.

"Ne smatram sem kot izdajalka. Razkrila sem sramotno resnico, s katero se v moji državi niso hoteli spopasti. Edini razlog, zakaj sem to storila, je bil, da ustavim to sramoto." - ruska žvižgačica Julija Stepanova, ki je razkrila sistematični doping v Rusiji.

"Tako sem hotel končati kariero. Živel sem svoje sanje in nisem si mogel želeti boljšega konca." - Michael Phelps, potem ko je v Riu de Janeiru osvojil 23. zlato medaljo na olimpijskih igrah.

"Sun Yang lula vijoličasto." - francoski plavalec Camille Lacourt o kitajskem tekmecu Sun Yangu, olimpijskem prvaku na 200 prosto, ki so ga leta 2014 zasačili na doping kontroli.

"Prišel sem kot kralj, odhajam pa kot legenda." - švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović ob prestopu iz Paris St. Germaina v Manchester United.

"Grdi raček je prišel, zadel in postal krasen labod." - portugalski selektor Fernando Santos o junaku Eura 2016 Ederju.

"Vedno, ko je šlo kaj narobe, sem si dejal: cin-cin, cin-cin, zbudi se, zbudi se! Zato sem za božič vsem igralcem podaril majhen zvonček." - italijanski nogometni trener Claudi Ranieri o tem, kako je pri igralcih Leicesterja ohranil mirnost in zbranost, da so na koncu osvojili angleško prvenstvo.

"Užival sem veliko kokaina. Zelo veliko. Toda to ni droga, ki bi pripomogla k boljšim dosežkom." - nekdanji svetovni boksarski prvak Tyson Fury.

"Šokantna nova dimenzija dopinga in neprimerljiva stopnja kriminalitete." - predsednik Moka Thomas Bach o obtožbah glede dopinga v Rusiji med olimpijskimi igrami v Sočiju 2014.

"To je moje mnenje. Doslej sem sedem let razmišljal, kako zadovoljiti vse okoli sebe, zdaj pa vem, da to ni možno. Pošten hočem biti do sebe." - Rory McIlroy, ko je odpovedal udeležbo na olimpijskem turnirju v golfu.

"Preplezal sem svojo goro. Sem na vrhu. Počutim se izjemno." - svetovni prvak v formuli ena Nico Rosberg ob napovedi konca kariere.

"Želel sem si takšen konec, ne pa na neki majhni dirki na severu Francije." - Bradley Wiggins, potem ko je na svojih petih olimpijskih igrah osvojil peto zlato medaljo.