marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

george Svet24.si

FOTO: George ni nič kriv, a vzbuja nejevoljo

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Magazin

Grega Žemlja končuje kariero v družbi najboljših slovenskih tenisačev

Deli na:
Grega Žemlja končuje kariero v družbi najboljših slovenskih tenisačev

Foto: Bobo

Prvič po petih letih bodo skupaj na igrišče stopili trije najboljši slovenski teniški igralci - Aljaž Bedene, Blaž Kavčič in Grega Žemlja.

Razlog je zgodovinski, kariero poklicnega igralca tenisa bo končal največji med njimi, 30-letni Žirovničan, pred leti že 43. igralec na svetu.

Konec športne poti bo Grega Žemlja obeležil z ekshibicijskim dvobojem, kakršnega v Sloveniji še ni bilo. Družbo najboljšim trem bo delala mladinska prvakinja Wimbledona in evropska prvakinja, 16-letna Kaja Juvan, ki se je pred kratkim na turnirju ATP v Umagu udeležila podobnega revialnega dvoboja. Mlada Ljubljančanka je imela tedaj ob strani prave legende, vsi so bili nekdanji zmagovalci Wimbledona, Hrvata Gorana Ivaniševića, Avstralca Peta Casha in Nizozemca Richarda Krajicka.

Grega Žemlja želi, da podrobnosti dvoboja oziroma način tekmovanja ostanejo skrivnost, obljublja pa, da se bodo gledalci odlično zabavali. Zato poziva vse ljubitelje slovenskega tenisa, da pridejo danes ob 20.30 na teniški stadion v Portorož.

Sedeminštirideseti igralec sveta Aljaž Bedene, ki sicer zadnja leta nastopa pod zastavo Velike Britanije, a naj bi po neuradnih vesteh znova postal član slovenske reprezentance, Blaž Kavčič, trenutno najvišjeuvrščeni slovenski reprezentant na lestvici ATP - 84. mesto, in Grega Žemlja so nazadnje skupaj igrali leta 2012 na Davisovem pokalu v Velenju.

Grega Žemlja je v trinajstih letih profesionalnega tenisa kot prvi Slovenec osvojil turnir serije challenger, bil prvi Slovenec, ki se je uvrstil v glavni del enega od turnirjev za grand slam in prišel do tretjega kroga, kot prvi se je prebil pod 50 mesto na svetu in kot prvi je igral v finalu turnirja ATP. V karieri je s tenisom zaslužil 1,2 milijona dolarjev.