Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Grčija je uničila stroje za tiskanje drahme

Deli na:
Grčija je uničila stroje za tiskanje drahme

Foto: Reuters

Ob krepitvi špekulacij, da bi se Grčija ob morebitnem izstopu iz območja evra vrnila k drahmi, je grški finančni minister Janis Varufakis pojasnil, da država nima več strojev za tiskanje drahme. Leta 2000, leto preden se je Grčija pridružila območju evra, se je morala država po njegovih besedah znebiti strojev za tiskanje svoje valute.

Grčija se je morala po besedah finančnega ministra strojev za tiskanje drahme, ki so jih uničili, znebiti kot zagotovilo, da ne bodo opustili uporabe evra, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Uničili smo vse stroje za tiskanje," je dodal.

Grki bodo v nedeljo odločali, ali naj sprejmejo pomoč in z njo še dodatne varčevalne ukrepe ali naj vse skupaj zavrnejo. V sredo je sicer v medijih odmevala novica, da naj bi Cipras pristal na skoraj vse pogoje posojilodajalcev, nato pa je popoldne presenetil, saj je vztrajal pri izvedbi nedeljskega referenduma o besedilu varčevalnega in reformnega programa, h kateremu bi se morala v zameno za svež denar zavezati njegova država. Državljane je znova pozval, naj odkljukajo "ne" - a hkrati Grčija želi ohraniti evro.

Evroskupina je zato na telefonski konferenci, na kateri je obravnavala najnovejši predlog Grčije glede dogovora o nadaljnji finančni pomoči, soglasno odločila, da bo pred nadaljnjimi pogovori počakala na rezultat nedeljskega referenduma.