Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Goran Janus bo pred novo sezono oklestil prvo ekipo

Deli na:
Goran Janus bo pred novo sezono oklestil prvo ekipo

Foto: Bobo

Trener skakalcev Goran Janus je napovedal, da bo v novi sezoni zmanjšal število A reprezentantov.

Izjave iz slovenskega tabora po finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih na velikanki v Planici.

* Glavni slovenski trener Goran Janus: "Če pogledam celotno sezono, je bila dobra, peta v zgodovini slovenskih smučarskih skokov, ni pa bilo lahko po prejšnji sanjski sezoni. Potreben bo počitek, v vodstvu smo že dorekli stvari med seboj. Pričeli bomo z delom, najprej me čakajo poročila in program za naprej. Revolucije ne bo, ker so po mojem mnenju tudi uvrstitve med deseterico vrhunske. Zmanjšali pa bomo ekipo A na šesterico ali sedmerico, da bo več energije ostalo za najboljše. Naredili bomo korekture v motoriki treningov ter še kaj po opravljenih analizah. Pohvalil bi trenerski štab, sicer ni bilo presežka, so pa prvič v zgodovini trije bratje osvajali točke v svetovnem pokalu, kar se še ni zgodilo."

* Domen Prevc: "Takega razpleta, da bom končal kot najboljši Slovenec, se nisem nadejal. Po treningih pred sezono v Kranju sem po tem, kako je skakal brat Peter videl, da tudi sam sodim med najboljše. Petru se potem ni sešlo. Raje bi videl, da bi imel iste izide, kot sem jih dosegel, pa da bi bil drugi Slovenec, saj bi bil vesel, če bi bil Peter pred mano in imel še eno fantastično sezono. Začel sem zelo dobro, še sam sem bil presenečen nad zmagami na uvodu v sezono. Potem se je podrlo vse skupaj, pa smo potem malo popravili, pa je šlo spet navzdol ... Sedaj, ob koncu, pa je šla forma ponovno navzgor in grem z nasmehom domov. Planico sicer še nisem povsem 'pogruntal', sem pa zadovoljen, kako se mi je izšlo na finalu in grem zadovoljen domov."


* Peter Prevc: "Zbral sem nekaj čez 700 točk, več kot trikrat manj kot v minuli zimi, 15-krat manj zmag, enajstkrat manj stopničk. Če pogledamo grobo statistiko, nekaj ni 'štimalo' med sezono. Ni ravno za vriskati in bo treba pogledati, kje se je zalomilo, kaj je treba storiti drugače. Hitro se bo začela olimpijska sezona, bolj analitično moramo pristopiti in ničesar ne prepustiti naključju. Padli smo v neko rutino, ker smo bili iz leta v leto boljši. Poleg tega po prejšnji izjemni sezoni ni bilo časa za preklop, to je bil glavni 'haklc', vsi so me po uspehih spraševali, kako in zakaj si tako dober. In očitno je prejšnja sezona tudi v glavi pustila prevelik pečat."

* Jurij Tepeš: "Zadnji skok v Planici se mi je dobro izšel. Upal sem še na enega, po drugi strani pa sem po mesecu in pol, ko nisem imel pravih občutkov, vesel, da se je tekmovanje končalo. Upam, da bom drugo sezono bolj zdrav in bolje pripravljen. Nisem mogel stoodstotno trenirati, ker s polnimi pljuči nisem mogel dihati in večinoma niti teči nisem mogel. Bolezen se je vlekla, potem astma, in sedaj spet, le dva tedna sem bil zdrav. Sedaj si želim ohladiti glavo in iti s svežimi mislimi naprej. Vzel si bom teden ali dva počitka, potem pa naprej v olimpijsko sezono."

* Jernej Damjan: "Ob prekinitvi druge serije sem sicer vodil, malo mi je žal, škoda, da nisem šel še meter dlje, ker bi raje imel rekord v Planici kot v Vikersundu, a je to motivacija za naprej. Najboljše skoke sem imel na državnem prvenstvu v Planici, mogoče je bilo tako še na kakšnih kvalifikacijah, na tekmah pa tega nisem znal pokazati. Po dveh operacijah kolena lani pa ne morem biti drugačen kot zadovoljen. V prihodnjem mesecu ne bom razmišljal o skokih, grem na Tajsko."

* Anže Lanišek: "Bilo je veliko računanja pred tekmo, ali bom danes nastopal. Tudi Goran Janus mi ni verjel, potem pa sva sedla za računalnik in videla, da bo res tako. Noro je nastopiti pred toliko navijači, to je čast in si vsak želi. Prvi skok ni bil najboljši, čeprav je bil v drugi krajši, pa je bil boljši, čeprav sem malo prenizko prišel čez hrbtišče, a sem potem izboril metre. Malo bo treba dvigniti psihično pripravo. Toda sezona se je, glede na to, kako se je začela, zelo dobro končala."