Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

FOTO: Zakonca Trump in Macron večerjala na Eifflovem stoplu

Deli na:
FOTO: Zakonca Trump in Macron večerjala na Eifflovem stoplu

Foto: Profimedia

Francoski in ameriški predsedniški par sta ob obisku Donalda in Melanie Trump v Parizu večerjala v restavraciji Jules Verne na Eifflovem stolpu.

Ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegovo soprogo Melanio, ki sta na obisku v Parizu, sta danes v vojaškem muzeju Hotel des Invalides z vojaškimi častmi sprejela francoski predsednik Emmanuel Macron in soproga Brigitte. Kasneje sta se predsednika sestala še na pogovorih v Elizejski palači.

Predsednika, ki sta si toplo stisnila roki, sta po pozdravu skupaj s prvima damama na dvorišču muzeja prisluhnila himnama obeh držav. Pregledala sta tudi častno stražo. Para si bosta ogledala tudi grobnico Napoleona Bonaparteja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kasneje se bosta predsednika sestala še na dvostranskem srečanju v Elizejski palači, na katerem naj bi govorila o Siriji, boju proti terorizmu in drugih temah.

Prvi dami bosta medtem obiskali katedralo Notre Dame, popeljali pa se bosta tudi po reki Seni. Zvečer bosta oba para odšla na večerjo v restavracijo Jules Verne na Eifflovem stolpu.



Ameriško predsedniško letalo Air Force One je sicer že včeraj zjutraj pristalo na pariškem letališču Orly. Od tam se je Trump skupaj s prvo damo Melanio, ki nosi elegantno rdečo obleko, odpravil na ameriško veleposlaništvo v Parizu. Predsednik se je nato srečal še z ameriškimi vojaškimi poveljniki.

Prva dama pa je obiskala otroško bolnišnico na jugu francoske prestolnice, kjer je otroke pozdravila v francoskem jeziku, z njimi pa tudi spregovorila, navaja dpa. Zvečer sta para večerjala v restavraciji Jules Verne na Eifflovem stolpu.

Danes se bosta Trump in njegova soproga udeležila slovesnosti ob francoskem državnem prazniku in vstopu ZDA v prvo svetovno vojno na strani Francije oziroma antante proti Nemčiji in centralnim silam.

Politična stališča obeh predsednikov se sicer močno razlikujejo. Macron je denimo Američane pozval, naj nadaljujejo boj proti podnebnim spremembam, potem ko je Trump junija napovedal odstop od pariškega podnebnega sporazuma.