Magazin

FOTO: To soboto začetek pustolovščin z muzejskim vlakom

Deli na:
FOTO: To soboto začetek pustolovščin z muzejskim vlakom

Foto: Miško Kranjec/Slovenske železnice

V soboto začenjajo muzejski vlaki sezono voženj na delu najstarejše proge v Sloveniji, med Celjem in Podčetrtkom.

V muzejski zbirki Slovenskih železnic hranijo več kot 60 različnih lokomotiv. To zbirko bogatijo tudi tri, skoraj 100 let stare, aktivne parne lokomotive in 14 muzejskih vagonov. In to soboto, 22. aprila, začenjajo muzejski vlaki sezono voženj na delu najstarejše proge v Sloveniji, med Celjem in Podčetrtkom. Na pustolovščino z muzejskim vlakom med Celjem  in Podčetrtkom se boste lahko odpravili vsako soboto od 22. aprila do 24. junija ter od 9. do 23. septembra. Z vozovnico za vlak lahko v Termah Olimia uveljavljate od 30 do 50 % cenejše kopanje. Mesti ponujata veliko odličnih lokacij za turistično raziskovanje.
 
Čokoladne poti muzejskega vlaka
 
To nedeljo, 23. aprila, bo muzejski vlak izredno zapeljal tudi med Ljubljano in Radovljico, kjer se odvija Festival čokolade. Čokoladno razvajanje boste lahko doživeli že na vlaku v družbi animacije Gorenjkine punčke in Čokoladnega živega kipa. Več …
 
V soboto, 6. maja, vas čaka še eno čokoladno razvajanje, tokrat na redni poti muzejskega vlaka med Celjem in Podčetrtkom. V Podčetrtku na ta dan pripravljajo Festival vina in čokolade, del festivalskega dogajanja pa bomo lahko okusili že na vlaku. Družbo na vlaku nam bo delal levček iz Aqualuninega Aqua safarija. Skupaj z gospodično Olimijo bo potoval z muzejskim vlakom in delil čokoladne lizike.