GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Flisar: Zmago Victorju privoščim, punca mu je že tri mesece v komi

Deli na:
Flisar: Zmago Victorju privoščim, punca mu je že tri mesece v komi

Foto: Bobo

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar ni ubranil naslova svetovnega prvaka v smučarskem krosu.

V finalu v Sierri Nevadi je v boju s Francozom Francoisom Placeom padel, že pred tem pa povozil količek in bil diskvalificiran. Čeprav je kot tretji prišel v cilj, pa je tekmovanje končal kot četrti, saj je napako naredil pred Placeom.

Francoz je osvojil bron, zlato in srebro pa sta pripadla Švedu Victorju Oehlingu Norbergu in Novozelandcu Jamieju Prebblu.

"Mislim, da ne bom prepotenten, če rečem, da tokrat ni zmagal najboljši, najhitrejši. A to je čar našega športa, zato je tako zanimiv. Ko sem prišel na cilj finala, sem bil jezen sam nase. Opozorjen sem bil na določene stvari, a na startu zaostal za Novozelandcem, ki me je nato zaprl. Če ne bi, bi dirko zagotovo dobil, tudi če bi mogel v drugem delu proge prehitevati. Enostavno sem se počutil močnega, prepričan sem bil, da bom zmagal. Odkrito povem, mene je tukaj zanimala samo zmaga. Ne drugo ne tretje mesto," je priznal Mariborčan, ki pa ga je jeza hitro minila.

"Če že nisem zmagal jaz, sem vesel, da je zmagal Victor. Za njim je težka sezona, njegova punca in naša kolegica Anna Holmlund je že tri mesece v komi, če komu privoščim zmago, je to on. Jaz pa bom to že nekako preživel, po premisleku sem ugotovil, da četrto mesto ni nobena tragedija. Ne glede na vse, kar se mi je dogajalo. Čez dve leti bo nova priložnost za naslov svetovnega prvaka, še prej pa bom imel priložnost na olimpijskih igrah," se je hitro ohladil zdaj že nekdanji svetovni prvak.

Flisarju je sicer ves čas kazalo zelo dobro. Potem ko je kvalifikacije končal na sedmem mestu, je v izločilnih bojih pokazal zelo suverene nastope, saj je po zaslugi eksplozivnih startov dokaj gladko dobil tako osmino finala kot četrtfinale in polfinale.



"Starti so mi res dobro uspevali, žal pa ne v finalu. V četrtfinalu nisem videl, da sta dva tekmovalca za mano padla, tako da sem s polno močjo vozil do konca. Če bi to vedel, bi varčeval z močmi, ki so mi mogoče zmanjkale pri startu v zadnji vožnji. A na tej progi se vse tako hitro dogaja, da nimaš časa gledati nazaj. A kar je, je. Če čebula ne bi imela čeja, bi bila bula. Novozelandec je bil na startu hitrejši od mene, to je bilo odločilno, zaradi tega se je dogajalo vse, kar se je," je dejal Flisar.

Pred odločilno vožnjo mu je tako kazalo izvrstno. V samem finalu pa se je s starta še enkrat dobro pognal, bil sprva drugi, zatem pa ob tesnih obračunih in manjšem prerivanju povozil količek. Z vožnjo je nadaljeval, padel na četrto mesto, ko je napadal za preboj v ospredje, pa je zapeljal v Francoza Placea pred njim, oba sta padla in izgubila smučko. Svojo si je prej znova zapel Flisar, ki je z velikim zaostankom v cilj prišel kot tretji, toda sodniki so pri pregledu finalne dirke jeznega in razočaranega Mariborčana zaradi povoženega količka diskvalificirali in poslali na četrto mesto.

"Zaplet s Francozom ni bil odločilen, količek sem povozil že pri dvoboju s Prebblom. Na cilju si grdega pogleda nisem izmenjal z nobenim, tak je pač naš šport. Nepredvidljiv, kdaj ti kaj nepričakovano da, kdaj ti kaj nepričakovano vzame. Očitno je bilo danes meni usojeno četrto mesto. A veselje v našem taboru vseeno bo. Danes gremo skupaj z navijači ter mamo in dekletom v Granado, zagotovo bo zanimivo," napoveduje Flisar, ki bo nato z dekletom Moniko Vuk, hčerko župana Zavrča in znanega nogometnega delavca, v Španiji ostal še na dopustu: "Za mano je dobra sezona, v kateri se mi je dogajalo marsikaj. A na koncu jo lahko ocenim kot uspešno, tudi to četrto mesto še zdaleč ni slabo. Mislim, da sem si dopust zaslužil."

To je sicer za Flisarja druga najboljša uvrstitev s svetovnih prvenstev. Pred tem je bil zlat pred dvema letoma v Kreischbergu, peti v Vossu 2013 in 11. v Deer Valleyju 2011.

V ženski konkurenci je zmagala Švedinja Sandra Naeslund pred Švicarko Fanny Smith in Francozinjo Ophelie David.