favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fifa je Blatterja izgnala iz nogometa, prijatelj Putin pa ga bo gostil na SP v Rusiji

Deli na:
Fifa je Blatterja izgnala iz nogometa, prijatelj Putin pa ga bo gostil na SP v Rusiji

Foto: Reuters

Sepp Blatter, nekdanji dolgoletni predsednik Mednarodne nogometne zveze Fife, ki so mu leta 2015 zaradi vpletenosti v korupcijski škandal prepovedali vsakršno delovanje v nogometu, si bo ogledal svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji.

Čeprav ima prepoved, je Blatter dejal, da se bo na povabilo ruskega predsednika Vladimirja Putina udeležil mundiala.

"Šel bom na nogometno svetovno prvenstvo v Rusijo. Prejel sem vabilo predsednika Putina," je dejal 81-letni Blatter v pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP.

Blatter je dodal, da je vabilo prejel tudi Michel Platini, nekdanji šef Evropske nogometne zveze Uefe, ki je prav tako "na hladnem" zaradi korupcije. Vendar pa so iz Platinijevega tabora sporočili, da "Platini ni prejel vabila Putina za udeležbo na svetovnem prvenstvu in da za zdaj še ne ve, kaj bo počel prihodnje poletje".

Blatter, ki je vodil Fifo dolgih 17 let, je vladavino končal s škandalom. Etična komisija Fife ga je za šest let suspendirala z vseh z nogometom povezanih dejavnosti, potem ko je bil spoznan za krivega, da je nezakonito prejel dva milijona švicarskih frankov od takratnega šefa Uefe, Platinija.


A Blatter je trdno odločen, da ne bo izpustil mundiala, saj je bil vse od svojih začetkov pri Fifi leta 1970 na prav vseh svetovnih prvenstvih. "Za zdaj še ne vem, za kako dolgo bom šel na svetovno prvenstvo, ali bom tam na slovesnem odprtju ali na finalu," je dejal na pogovoru v Zürichu.

"Ker ne smem več delovati v nogometu in na mundialu nimam več službenih obveznosti, se bom morda odločil le za kratek obisk," je še dejal nekdanji prvi mož Fife, proti kateremu še teče preiskava švicarskih tožilcev v zvezi z njegovim domnevnim nezakonitim vodenjem Fife.

V Švici tudi preiskujejo svetovno prvenstvo 2018, saj menijo, da je Rusija šele po številnih podkupninah pridobila pravico do organizacije mundiala. "Prepričan sem, da bo mudnial 2018 odličen mundial. Rusija mora pokazati, da zna v goste sprejeti ves svet. To je velik izziv," meni Blatter.

Za zdaj še ni znano, kako bo Fifina prepoved vplivala na Blatterjev pričakovan obisk na tekmah ter drugih dogodkih mundiala.

Platini, ki si je prislužil štiriletno prepoved delovanja v nogometu, si je lahko ogledal tekme Eura 2016 v rojstni Franciji, pod pogojem, da na tekmah ni imel nobene uradne vloge.