Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ferrari predstavil svojo vizijo prihodnosti formule 1

Deli na:
Ferrari predstavil svojo vizijo prihodnosti formule 1

Foto: Ferrari

Avtomobilski proizvajalec Ferrari je pred začetkom nove sezone formule 1, v kateri z novo okrepitvijo Sebastianom Vettlom upa na boljše dosežke kot lani, predstavil tudi svoje videnje nekoliko bolj oddaljene prihodnosti elitnega avtomobilističnega športa. Predstavili so namreč konceptni dirkalnik formule 1.

Ferrari se je tako dejavno vključil v razprave o prihodnosti formule 1, v kateri se krešejo mnenja o tem, kaj prinašajo napovedane spremembe pravil. O teh bo v kratkem razpravljalo krovno telo, ki je zadolženo za spremembe v tekmovanjih, svet za motošport pri krovni zvezi (Fia).

Tovarna iz Maranella je izziv sprejela tudi s konceptnim vozilom, pri katerem izstopata dvojno sprednje krilce ter tudi precej futurističen videz. Pri Ferrariju so se odločili tudi upoštevati pripombe, da so sodobni avtomobili formule 1 preveč tihi in premalo zmogljivi, zato so za svojo "zverino" iz prihodnosti predvideli tudi zelo široke pnevmatike in motor z več kot 1000 "konji".

Kot poroča strokovni časnik Sport, pa bodo tudi nekateri tekmeci Ferrarija, predvsem Red Bull in Mercedes, kmalu predstavili svoje projekte, Če bodo zamisli uresničili, bi lahko takšen dirkalnik na stezo zapeljal v letu 2016 ali 2017.

"Pri Ferrariju prihodnost vidimo tako. Predstavljamo vam koncept dirkalnika, ki je delo našega oblikovalskega studia v sodelovanju z oddelkom za aerodinamiko. Spremembe so sicer minimalne, videz pa je povsem drugačen od tistega, ki smo ga navajeni. Naš izziv je bil preprost: narediti nekaj lepega," pa je projekt, ki je premiero za zdaj doživel na spletu in družbenih omrežjih, predstavil direktor ekipe Maurizio Arrivabene.