Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fenningerjeva znova pred Tino Maze

Deli na:
Fenningerjeva znova pred Tino Maze

Foto: Reuters

Najboljša slovenska športnica Tina Maze je bila druga na superveleslalomu za svetovni pokal v Banskem. Za zmagovalko Avstrijsko Anno Fenninger je zaostala 16 stotink. Branilka velikega kristalnega globusa Fenningerjeva se je v skupnem seštevku pokala vodilni Mazejevi približala na 44 točk. Tretja je bila Američanka Lindsey Vonn (+0,28).

Vrstni red je bil na prvih treh mestih enak kot na nedavnem svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku. Dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja Mazejeva je v 24 urah drugič osvojila drugo mesto, Fenningerjeva pa je v tem času v Banskem po nedeljskem slavju v kombinaciji dosegla dve zmagi in zaostanek za Črnjanko v pokalu znižala za 40 točk. Avstrijka vodi v superveleslalomskem seštevku, 32 točk zaostaja Vonnova, 122 pa na tretjem mestu Mazejeva.

Ilka Štuhec je na tekmi, ki še poteka, 13. (+1,66) in je po 11. mestu konec januarja na smuku v St. Moritzu dosegla drugi najboljši izid v pokalu v sezoni. Vanja Brodnik, tretja Slovenka, pa je še na startu; ima številko 52 med 55 nastopajočimi.

Svetovni pokal smučark se bo nadaljeval konec tedna, ko bo v Garmisch-Partenkirchnu v soboto najprej smuk, v nedeljo pa še superveleslalom. Odpovedanega sobotnega superveleslaloma iz Banskega ne bodo nadomeščali; do konca sezone je tako še osem tekem.