andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fantastični Messi v zaključku tekme zlomil Bayern

Deli na:
Fantastični Messi v zaključku tekme zlomil Bayern

Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone so na prvi polfinalni tekmi lige prvakov pred domačimi navijači premagali münchenski Bayern s 3:0 (0:0). Povratna tekma bo v torek na Bavarskem.

* Stadion Camp Nou, gledalcev 95.000, sodniki: Rizzoli, Di Liberatore in Tonolini (Ita).
* Strelca: 1:0 Messi (77.), 2:0 Messi (80.), 3:0 Neymar (90.).
* Barcelona: Ter Stegen, Pique, Mascherano (od 89. Bartra), Alba, Alves, Rakitić (od 82. Xavi), Busquets, Iniesta (od 87. Rafinha), Suarez, Messi, Neymar.
* Bayern: Neuer, Benatia, Rafinha, Boateng, Bernat, Lahm, Xabi Alonso, Thiago Alcantara, Schweinsteiger, Lewandowski, Müller (od 79. Götze).
* Rumeni kartoni: Alves, Pique, Neymar; Xabi Alonso, Benatia, Bernat.
* Rdeči karton: /.

Dvoboj Kataloncev in Bavarcev se je končal v prid prvih, predvsem po zaslugi Lionela Messija, ki je spet dokazal, zakaj je za mnoge najboljši nogometaš sveta. Dvakrat je premagal Manuela Neuerja, enkrat pa podal Neymarju za tretji zadetek Barcelone, ki si je tako priigrala bržčas že odločilno prednost za vstop v finale.

Tekma v Barceloni se je začela dinamično. Že v prvih 20 minutah so gledalci videli kar nekaj izjemnih priložnosti, prvo tovrstno pa v 12. minuti, ko je Luis Suarez prišel sam pred Manuela Neuerja, a je ta izvrstno posredoval. Zatem je bil blizu zadetka tudi Lionel Messi, ki je bil malce premalo natančen, in znova Suarez, ki je poslal žogo čez gol.

Na drugi strani se je v izvrstnem položaju za zadetek znašel tudi Robert Lewandowski, a vsega nekaj metrov od gola povsem osamljen slabo zadel žogo. Neuer je bil znova na preizkušnji v 40. minuti, pred njim se je takrat znašel Dani Alves, toda nemški reprezentančni vratar je tako kot pri Suarezovem poskusu posredoval z desno nogo. Kljub vsem poskusom, predvsem domačih, pa sta ekipi na odmor odšli ob začetnem izidu.

V uvodu drugega polčasa je Alves tik pred kazenskim prostorom zrušil Lewandowskega, Xabi Alonso pa je s prostega strela zadel le živi zid. V prvi polovici drugega polčasa takšnih priložnosti kot v prvem delu ni bilo, tudi zaključnih strelov je bilo precej manj.

Toda v 77. minuti je sledil odličen udarec Messija. Po nepremišljenem preigravanju Juana Bernata in izgubljeni žogi je Dani Alves oddal žogo do argentinskega zvezdnika, ki je z roba kazenskega prostora žogo poslal v spodnji desni kot Bayernovih vrat za vodstvo z 1:0.

Le tri minute pozneje je velemojster Messi uprizoril pravi šov, najprej je s preigravanjem na tla položil Jeroma Boatenga, nato pa Neuerja ukanil s spodkopano žogo za 2:0. To je bil njegov 77. gol v ligi prvakov, s čimer je na vrhu strelcev spet prehitel Cristiana Ronalda (76). Piko na i je v sodniškem dodatku postavil Neymar, ki je po Messijevi podaji unovčil hiter protinapad.

Že v torek je v drugem polfinalnem dvoboju do rahle prednosti prišel torinski Juventus, ki je z 2:1 premagal branilca naslova madridski Real. Povratna tekma bo v sredo v Madridu.