klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fantastičen začetek sezone Ilke Štuhec: Druga zmaga v dveh dneh!

Deli na:
Fantastičen začetek sezone Ilke Štuhec: Druga zmaga v dveh dneh!

Foto: Getty Images

Včerajšnji zmagi je Ilka Štuhec danes na smuku v Lake Louisu dodala še eno: s štartno številko 4 si je privozila drugo zmago na drugem smuku sezone.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na drugi smukaški preizkušnji za svetovni pokal v kanadskem Lake Louisu tako kot že v petek znova zmagala. Mariborčanka je na progo tokrat krenila s startno številko štiri, imela najboljše vmesne čase od starta do cilja, na koncu pa novo zmago slavila z 11 stotinkami prednosti pred Švicarko Laro Gut.

Tretje mesto je na nekoliko skrajšani progi zaradi spremenljivega vremena osvojila Madžarka Edit Miklos, ki je zaostala 43 stotink. Štuhčeva je za zmago progo prevozila v času do 1:24,95 in tako po petkovi zmagi še drugič stopila na najvišjo stopničko v karieri.

Šestindvajsetletni Štuhčevi je tokrat precej pomagalo tudi vreme in velika samozavest, ki si jo je privozila z včerajšnjo zmago. Potem ko je danes ugnala vse tri tekmice pred seboj, se je nebo nad Lake Louisom stemnilo, sonce so prekrili oblaki in proga se je upočasnila.

Mariborčanka, ki letos, kot kaže znova vrhunsko, sodeluje s svojo mamo Darjo Črnko, ki je poleg trenerke tudi njena serviserka, voznica in vodja ekipe, je spet pokazala brezhibno vožnjo, s katero nikomur ni dovolila blizu.

V petek je Štajerka osvojila prvo zmago na tekmah za svetovni pokal alpskih smučark ter prvič stopila na stopničke, pred tem je bila najboljša četrta pred tremi leti na superveleslalomu v Beaver Creeku, v smuku pa je lani marca v Garmisch-Partenkirchnu osvojila peto mesto. Decembra 2011 je bila na smuku v Lake Louisu šesta.


Mariborčanka je tako osvojila še 74. slovensko zmago v svetovnem pokalu, 51. v ženski konkurenci ter osmo smukaško. Za dve je poskrbel Andrej Jerman, na štirih smukih je zmagala Tina Maze, ki je pred dvema letoma slavila tudi v Lake Louisu.

Dekleta bodo v nedeljo na tem kanadskem prizorišču vozila še eno tekmo, saj jih čaka še superveleslalomska preizkušnja. Na startu bo tudi Štuhčeva.

V francoskem Val d'Iseru, ki je nadomestil tekmovanja iz ameriškega Beaver Creeka, pa je moška karavana, kjer so prav tako na sporedu prve tekme v hitrih disciplinah v novi sezoni svetovnega pokala alpskih smučarjev, v nedeljo fante čaka veleslalom.

Petkov superveleslalom je dobil Norvežan Kjetil Jansrud, ki je slavil pred rojakom Akslom Lundom Svindalom na drugem mestu in Italijanom Dominikom Parisom na tretjem.

Danes se je znova izkazal Boštjan Kline, ki je petkovemu petemu mestu na superveleslalomu danes na smuku dodal še eno uvrstitev tik pod stopničkami. Mariborčan je vpisal četrti čas ter ga ubranil do konca tekme. Drugo zmago po vrsti je vpisal Norvežan Kjetil Jansrud ter se zavihtel na vrh skupnega seštevka. Drugo mesto je pripadlo Italijanu Petru Fillu, Norvežan Aksel Lund Svindal je bil tretji, Kline je na četrtem mestu stopničke zgrešil za 31 stotink sekunde.

Prihodnji konec tedna se bosta smučarski karavani znova združili, ko bosta v Sestrieru na sporedu moški in ženski veleslalom ter slalom.