mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Evrovizijski kaos v Ukrajini: večina organizacijske ekipe odstopila

Deli na:
Evrovizijski kaos v Ukrajini: večina organizacijske ekipe odstopila

Foto: Profimedia

Večina članov ekipe, pristojne za organizacijo tekmovanja za pesem Evrovizije v Kijevu, je odstopila od priprav.

Kot so zapisali v odstopnem pismu, so jim bile že decembra ob imenovanju novega predsednika organizacijskega odbora Pavla Hritsaka odvzete skoraj vse pristojnosti. EBU poziva ukrajinsko televizijo, naj se kljub sporom drži rokov.

Enaindvajset članov organizacijske ekipe je v odprtem pismu, ki ga je objavil ukrajinski časopis Strana, zapisalo, da uradno odstopajo od organizacijskih priprav za tekmovanje. Kot so pojasnili, so bili popolnoma blokirani pri odločitvah za prireditev. Med člani, ki so izstopili, sta tudi dva izvršna producenta.

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) vztraja pri tem, da bo tekmovanje potekalo v Kijevu maja, kot je predvideno, piše britanski BBC.



Vse člane organizacijske ekipe je imenovala ukrajinska nacionalna televizija UA:PBC, ki organizira tekmovanje v Kijevu po lanski zmagi Džamale s pesmijo 1944.

Organizacijske težave v Ukrajini se vrstijo že od začetka, saj so z določitvijo mesta, ki bo gostilo letošnje tekmovanje, oklevali kar tri mesece. Pojavljati so se začele celo govorice, da bodo prireditev prestavili v Rusijo. Novembra lani je zaradi predvidenega načina financiranja tekmovanja s položaja odstopil generalni direktor ukrajinske nacionalne televizije Zurab Alasania. Težave naj bi imeli tudi s podpisovanjem pogodb s podizvajalci, kar bi lahko ogrozilo postavljanje scene za prireditev.

Kot še piše BBC, naj bi nekaj težav sprožalo tudi vprašanje prizorišča. Otvoritvena slovesnost naj bi potekala v kompleksu Svete Sofije, ki velja za znano versko središče, ki datira v 17. stoletje. Predstavniki ukrajinske pravoslavne cerkve to odločitev označujejo za blasfemično.