sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Energija v slikah Urške Lan

Deli na:
Energija v slikah Urške Lan

Slike je povezala z naravo in pričela iskati lepoto v tem, kako jih umestiti v prostor - Foto: Aleš Arh

Umetnica Urška Lan izdeluje unikatne in edinstvene slike na svetu, kjer primarne energije preko barv preliva na platno, tokrat pa svoje slike zliva z lepoto narave.

Preprosto povedano, pri slikanju in ustvarjanju prevaja sončne in druge primarne energije na platno. Pri teh slikah gre pravzaprav za prenos informacij preko svetlobe. Čas epidemije je tudi njej predstavljal izziv. Tako se je rodila nova ideje. Slike je povezala z naravo in pričela iskati lepoto v tem, kako jih umestiti v prostor: »Opazila sem, da slike v naravi naravnost zaživijo. Tako umeščam slike v različna urejena in manj obljudena okolja: na travnike, med gorami, ob jezerih, poteh. Na fotografije poskušam ujeti harmonijo energij, barv in pravo kompozicijo. Ko sem šla gledati, ali je kdo naredil že kaj podobnega, sem presenečano odkrila, da se prva igram, da energijo, ujeto v platno, obogatim in prelijem z okoljem ter jo še dodatno oživim in napolnim z energijo,« opisuje umetnica o tem, da je ta čas prinesel tudi možnost za nov razvoj. Dodaja še, da je to umetniški projekt, ki sloni na njenih umetniških delih: »Ko slike postavim v naravo, govorijo zase, za tiste, ki jih zmorejo in želijo slišati.«

Foto: Mario Ritoša - Urška Lan, podjetnica in ena najbolj inovativnih umetnic

Nadaljuje tradicijo zadnjih let, da so slike okroglih oblik in brez okvirjev, da ohranjajo svojo živost in se prelivajo naprej oz. jih ne omejujejo z okoljem, tako kot energijo ni dobro omejevati.

»Ljudje si želijo predvsem, da jih slike podpirajo pri večjem uspehu v življenju, da najdejo sebe, za zdravje, ljubezen in uspeh. Ena slika lahko podpira več področij, saj se po navadi dopolnjujejo. Sem pa nekako omejila, da se glavne izlušči, saj so mnogi hodili kar s spiski več 20 ali 30 želja,« še s toplino in energijo v besedah pojasni zgovorna umetnica.

Seveda je posameznikov svet želja, ciljev, vrednot in truda prepleten in bolj, ko so te komponente v sozvočju, prej se dejansko opazi, kaj so naročnikom spodbudile njene slike. Tako posamezniki kot glavno korist izpostavijo, da so lažje začutili, kaj je za njih dobro, niso se spuščali v negativne situacije in so ustvarili lepši odnos do sebe. Prav tako so tisti, ki so imeli kronične težave z družino ali otroki, dosegli spravo s partnerjem, ustvarili bolj ljubeče odnose oz. so problemi z otroki izzveneli. Večina ob njih prepoznava ugoden življenjski val. Pri poslovnih slikah so opazili večjo inovativnost, boljše delovanje podjetja, večjo zavzetost in zadovoljstvo zaposlenih.

Foto: Aleš Arh - Lahko traja tudi leto dni, da nastane takšna slika, v povprečju pa nekje do 4 mesece

Posebnost njenih slik je, da so narejene personalizirano glede na potrebe in vrednote posameznika, podjetja ali organizacije ter da imajo bogato energijsko zgodbo. Na nek način so pospeševalnik v tej smeri, v kateri se trudimo. Lahko traja tudi leto dni, da nastane takšna slika, v povprečju pa nekje do 4 mesece, pri tem umetnica naročnika spremlja in mu pomaga ozaveščati notranje labirinte, ki so mu do sedaj preprečevali dosego željenega.

Za nekatere so njene slike okras prostora, nekateri pa z njimi aktivno sodelujejo in v njih prepoznajo terapevtsko podporo, s katero lahko zaživijo več samega sebe. Seveda gre tu za proces, je še poudarila holistična umetnica. Na fotografijah, kjer svoje slike umešča v naravo, pa skuša ujeti harmonijo energije, barv in pravo kompozicijo.  

Urška Lan je podjetnica in ena najbolj inovativnih umetnic. Povezuje vibracijsko zdravljenje z umetnostjo, kar pomeni, da s pomočjo barve prevaja energije na  platno in ga uporablja kot nosilec blagodejnih informacij. Z lastno blagovno znamko Sun of art deluje že 11. leto. Posebnost njenih slik je, da so narejene personalizirano glede na potrebe in vrednote posameznika, podjetja ali organizacije. Slike je javnosti predstavila na 9 samostojnih razstavah in 70 posamičnih postavitvah. Osmo leto ima stalno razstavo v Holističnem centru Karnion. Tudi v ameriškem Teksasu so se navduševali nad razstavo njenih del. Med bivanjem v Indiji pa je pripravila zbirko slik, ki so jo preverjali indijski duhovni mojstri, razstavljena pa je bila v Mumbaju.

Foto: Mario Ritoša - Bogastvo teh slik je, da posameznikom pomagajo pri zastavljenem cilju ali ga pri tem podpirajo