pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dušan Merc bo naslednja tri leta šef slovenskih pisateljev

Deli na:
Dušan Merc bo naslednja tri leta šef slovenskih pisateljev

Dušan Merc - Foto: Bobo

Člani Društva slovenskih pisateljev (DSP) so na korespondenčnih volitvah izvolili novo vodstvo, ki bo društvo vodilo naslednja tri leta. Za predsednika so ponovno izbrali Dušana Merca. Ta je DSP vodil že od lani, ko je nasledil Aksinjo Kermauner in Iva Svetino, ki sta oba odstopila pred končanim mandatom. Tokrat je dobil uradni triletni mandat.

Kot so sporočili iz DSP, so volitve izpeljali in novo vodstvo dobili na virtualnem članskem sestanku, ki ga je društvo izvedlo v sredo.

Poleg ponovno potrjenega predsednika so izvolili še druge organe: upravni in nadzorni odbor ter častno razsodišče. Upravni odbor po novem sestavljajo Veronika Dintinjana, Majda Koren, Peter Kovačič Peršin, Tone Peršak, Zoran Pevec, Sebastijan Pregelj, Andrej E. Skubic, Magdalena Svetina Terčon, Suzana Tratnik in Jani Virk.

Člani DSP so Merca za vodenje pisateljskega društva izbrali že na izrednem občnem zboru maja lani. Razlog je bil odstop Aksinje Kermauner. Bil je edini evidentirani kandidat do izteka mandata, ki ga je sicer že prej začel Ivo Svetina.

V slabem letu dni so bile to druge volitve predsednika na DSP v enem mandatu. Junija 2018 ga je predčasno zapustil Svetina zaradi, kot je pojasnil, več razlogov, med drugim tudi osebnih. Septembra 2018 ga je nasledila Aksinja Kermauner, a je po pol leta prav tako odstopila. Kot razlog je navedla nestrinjanje z odnosom, ki ga država izkazuje do društva. To bi po njeni oceni za normalno delovanje potrebovalo dvakrat toliko sredstev. Hkrati z njo so sodelovanje prekinile štiri administrativne in strokovne sodelavke.