stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Duo BQL za uspešnico Heart Of Gold nagrajen še s priznanjem Sazasa

Deli na:
Duo BQL za uspešnico Heart Of Gold nagrajen še s priznanjem Sazasa

Foto: Jani Ugrin

Skladba Heart Of Gold, s katero sta se BQL predstavila na Emi 2017, je že v prvem tednu na radijskih postajah postala najbolj predvajana skladba v Sloveniji.

Kot so povedali na Sazasu, se je prvič v zgodovini merjenja na prvo mesto lestvice že v prvem tednu uvrstila skladba slovenskih izvajalcev, zato so duu podelili priznanje SLO TOP 50 BUM.

Na Združenju skladateljev in avtorjev za zaščito glasbene avtorske pravice Slovenije (Sazas) so pojasnili, da glasbene lestvice SLO TOP 50 pripravljajo na podlagi radio monitoringa, ki ga izvajajo od leta 2013, pri čemer spremljajo vsebine 61 slovenskih radijskih programov.

Ker se je pesem Heart Of Gold bratov Roka in Aneja Piletiča uspela že v prvem tednu predvajanja po finalu Eme - med 27. februarjem in 5. marcem - zavihteti na prvo mesto najbolj predvajanih skladb na slovenskih radijskih postajah, so se na združenju Sazas odločili, da jima podelijo posebno priznanje. To bodo za podobne dosežke podeljevali tudi v prihodnje, so pojasnili.

Podatek, da je med 50 skladbami zgolj osem slovenskih, dokazuje, kako težko se je uvrstiti na lestvico. Duo BQL je na lestvico uvrščen z dvema skladbama. Poleg s Heart Of Gold še s skladbo Muza, ki je po devetih mesecih še vedno deležna velike pozornosti, so sporočili iz produkcijske hiše Raay Production.

Priznanje je združenje Sazas bratoma podelilo na sredinem koncertu v Ljubljani. Na odru se jima je pridružila Nika Zorjan, katere skladba Fse je v prvem tednu na lestvici SLO TOP 50 za