kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Duhovnica v Angliji otrokom razkrila, da ni božička

Deli na:
Duhovnica v Angliji otrokom razkrila, da ni božička

Foto: Reuters

Anglikanska duhovnica je na jugovzhodu Anglije nedavno sprožila val ogorčenja med starši, ko je otrokom na nastopu zbora z božičnimi pesmimi razkrila, da božiček ne obstaja. Po incidentu se je sicer hitela opravičevati, a se je nanjo kljub temu usul plaz kritik.

Duhovnica Margaret McPhee je neprijetno razkritje obelodanila med božičnim koncertom za otroke s šole v mestu Stalham. Ko je šolarje vprašala, kaj je pomen božiča, se je namreč eden od njih hitro odzval z besedami: "Božiček." To jo je očitno razjezilo, saj mu je nazaj odvrnila, da je dobri mož izmišljen in v resnici ne obstaja.

"Kakor hitro sem to izgovorila, sem se zavedela, da sem naredila veliko napako," je dejala za lokalne medije. "Resnično obžalujem dogodek in razburjenje, ki ga je povzročilo za vse prisotne in tiste, ki so zanj izvedeli," je še dodala po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Starši otrok so svojo jezo med drugim izrazili na profilu šole na Facebooku. "Se opravičujem, da se moj otrok ne bo več udeleževal cerkvenih bogoslužij, ne bi mu bilo všeč, če bi mu rekli, da ni Boga," so zapisali eni izmed njih. Spet drugi so potožili, da je PcPheejeva uničila nekaj čarobnosti božiča.

Vodstvo šole je v izjavi zatrdilo, da nimajo nadzora nad besedami duhovnice. "Zagotovila pa nam je, da v prihodnosti ne bo izjavljala tovrstnih stvari," so še zapisali.