stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Drugi del alpske lige se začenja z večnim derbijem

Deli na:
Drugi del alpske lige se začenja z večnim derbijem

Foto: alesfevzer.com

Alpska hokejska liga se bo danes nadaljevala z drugim delom tekmovanja, v katerem je šest najboljših ekip rednega dela. Že za uvod bodo na svoj račun prišli slovenski ljubitelji hokeja, saj bo na sporedu slovenski derbi. Obračun med SŽ Olimpijo in Sijem Acronijem Jesenicami se bo v dvorani Tivoli začel ob 19.15.

Ljubljančani so si nadaljevanje v drugem delu lige, kjer bo na sporedu še deset tekem, zagotovili že precej pred koncem prvega dela, v katerem so tudi osvojili prvo mesto. Jeseničani pa so, potem ko sezone niso začeli najbolje, našli pravi ritem in se prav v zadnjem krogu še prebili med šesterico.

Današnji obračun bo za železarje tudi priložnost, da se zelenim tekmecem oddolžijo za boleč poraz na zadnjem medsebojnem merjenju moči. Konec decembra so namreč v Podmežakli zmaji slavili kar s 7:0.

A ta tekma je bila tudi nekakšen znak za zasuk v jeseniški ekipi. Trener Mitja Šivic že vso sezono poudarja, da njegova ekipa trdo dela, manjkajo pa ji izkušnje. Po tem porazu so Jeseničani dosegli 12 zmag na 13 tekmah, neporaženi pa so zadnjih deset tekem v nizu.



Po tej plati imajo zdaj celo daljši niz tekem brez poraza kot Ljubljančani. Ti so tudi dolgo nizali samo zmage, med 17. decembrom in 18. januarjem so dobili 12 zaporednih tekem, a so potem eno tudi izgubili.

V ljubljanskem taboru so pred nadaljevanjem sezone optimistični, trener Gregor Polončič nima nobenih težav v ekipi, ki nabrušena pričakuje gorenjske rivale.

Statistika je v tej sezoni sicer na strani branilcev naslova v alpski ligi in državnih prvakov iz Ljubljane. Dobili so vse dosedanje štiri tekme, poleg zadnjega ligaškega derbija v Podmežakli še prvega v alpski ligi doma s 4:3 po kazenskih strelih, pred tem pa prijateljsko tekmo poleti na Bledu s 4:1 in pokalni finale z 8:4.