cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Policija navijačem PSG v Marseillu svetuje: Ne veselite se preveč hrupno, da ne boste napadeni

Deli na:
Policija navijačem PSG v Marseillu svetuje: Ne veselite se preveč hrupno, da ne boste napadeni

Nogometaši PSG - Foto: Reuters

V Franciji je v pričakovanju nedeljskega finala lige prvakov med PSG in Bayernom močno odmevala tudi nenavadna zgodba iz Marseilla, kjer je policija v četrtek prepovedala nošenje dresov pariškega kluba med finalom. Zaradi ostrih odzivov so danes prepoved umaknili, vseeno pa svetujejo navijačem pariške ekipe, naj bodo v Marseillu previdni.

Lokalna policija je v četrtek sporočila, da bo kaznovala navijače, ki bodo v času finala lige prvakov, kjer bo pariški klub lovil svoj prvi naslov med evropsko elito, nosili dres PSG.

Policija v prefekturi Bouches-du-Rhone je najavila, da namerava v nedeljo med 15. uro pa do 3. ure v noči na ponedeljek kaznovati vsako prisotnost navijačev PSG in tistih, ki se bodo vedli tako, v bližini zgodovinskega starega pristanišča, kjer bodo številni lokali prenašali tekmo.

Policija se je za tak korak odločila, ker je že med polfinalno tekmo med PSG in Leipzigom prišlo do več incidentov, napadli so tudi dva navijača PSG.


Odnosi med navijači PSG in Marseilla so sicer zelo napeti, zato je tudi prepovedano navijaško gostovanje v Parizu in Marseillu.

Včeraj je policija objavila novo sporočilo in zaradi negativnih odzivov v javnosti umaknila prepoved nošenja dresov.

Pojasnila je, da je želela z napovedanim ukrepom zgolj poskrbeti za varnost. Zdaj je to skrb prepustila navijačem samim, saj je zapisala, da svetuje "navijačem PSG, ki bodo tekmo spremljali v Marseillu, naj se vzdržijo nošenja znakov pripadnosti klubu v javnosti in naj se ne veselijo pretirano ob morebitni zmagi, da ne bi izzvali napadov".

Dodali so, da so imeli z napovedano prepovedjo v mislih samo varnost navijačev, ne pa omejevanja njihove svobode gibanja. Poudarili so tudi, da bo v starem mestnem jedru med tekmo kljub umiku prepovedi poostren policijski nadzor in da bodo kaznovali vse kršitelje javnega reda in miru, pri čemer ne bodo gledali na to, ali bodo morebitne nerede povzročili pripadniki PSG ali njihovi nasprotniki iz vrst domačih navijačev.