Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončič proti Dragiću: dvoboj slovenskih reprezentantov mlajšemu

Deli na:
Dončič proti Dragiću: dvoboj slovenskih reprezentantov mlajšemu

Foto: Euroleague.net

Košarkarji so v evroligi začeli 20. krog tekmovanja. Do nove zmage, že 13., so prišli košarkarji madridskega Reala, ki so doma s 87:68 premagali Anadolu Efes.

Igralec tekme je bil Walter Tavares, ki je ob 14 točkah dosegel statistični indeks 25. Po točkah je bil najboljši Madridčan slovenski reprezentant Luka Dončič, ki je dosegel 17 točk.

Tavares je v statistiko vnesel še devet ujetih žog in podajo, Dončič si je ob 17 točkah priboril še šest skokov in pet podaj ter statistični indeks 22. Ekipa se je pomerila z Efesom, kjer je bil prvi strelec Zoran Dragić. Mlajši od bratov Dragić je dosegel 18 točk, pet ujetih žog, tri podaje in statistični indeks 21. Anthony Randolph za Real znova ni zaigral.

Razburljivo je bilo v Atenah, kjer je Panathinaikos po podaljšku doma zmagal proti Žalgirisu iz Kaunasa s 94:93. Odločilni koš za Grke je v zadnjih petih sekundah prispeval Nick Calathes, ki je s samostojnim prodorom čez vso igrišče in težkim metom ob zvoku sirene zadel za zmago pred 10.000 gledalci v Oaki. Slovenski košarkar Beno Udrih je za Žalgiris odigral devet minut in prispeval dve točki in skok.

Na sporedu je bila še tekma med Unicajo Malago in Baskonio Vitorio, kjer so se zmage s 85:83 veselili gostje iz Vitorie. V petek sledi še preostalih pet tekem.