zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dolgoletni voditelj televizije MSNBC Chris Matthews se po spornih izjavah o politikih in videzu žensk poslavlja

Deli na:
Dolgoletni voditelj televizije MSNBC Chris Matthews se po spornih izjavah o politikih in videzu žensk poslavlja

Chris Matthews - Foto: Profimedia

Voditelj oddaje Hardball na ameriški televiziji MSNBC Chris Matthews je v ponedeljek naznanil upokojitev, potem ko se je moral znova opravičiti zaradi več svojih izjav. Pretekli teden se je 74-letni televizijec znašel pod udarom kritik zaradi komentarjev o Bernieju Sandersu in Elizabeth Warren, pred dnevi pa je bil obtožen še nadlegovanja.

Konec preteklega tedna je novinarka Laura Basset v reviji GQ opisala Matthewsovo obnašanje, ko je bila leta 2016 gostja v njegovi oddaji. Zmotilo jo je, da jo je pred oddajo pobaral, zakaj se doslej še ni zaljubil vanjo, nato pa naj bi še pohvalil njeno rdečo obleko. Bassetovi naj bi bilo zaradi tega zelo nerodno.

Matthews je svojo oddajo Hardball na MSNBC dobil leta 1997, proslavil pa se je z ostrimi kritikami na račun nekdanjega predsednika ZDA Billa Clintona med njegovo ustavno obtožbo. Nekdanji pisec govorov za predsednika Jimmyja Carterja in kongresni pomočnik nekdanjega predsednika predstavniškega doma ameriškega kongresa demokrata Tipa O'Neilla sicer ni bil nikoli sramežljiv, vedno je bil neposreden in vedno je na glas povedal to, kar je mislil. Njegova oddaja se je redno sprevrgla tudi v kričanje na goste.

Iz Clintonovega kritika se je spremenil v kritika Georgea Busha mlajšega, potem zagovornika Baracka Obame in spet kritika Donalda Trumpa, za katerega meni, da ne bi smel nikoli postati predsednik ZDA.



Matthews je bil med tistimi, ki jih je spravila v obup zmaga senatorja Bernieja Sandersa na demokratskih strankarskih zborovanjih v Nevadi, kar je primerjal s Hitlerjevim pohodom po zahodni Evropi in si za to prislužil ostre kritike. Za svoje izjave se je opravičil.

V ponedeljek je svojo oddajo začel z najavo, da se poslavlja in po reklamah ga je nemudoma zamenjal voditelj Steve Kornacki. Pred tem se je še opravičil za izjave o videzu žensk, za katere je po lastnih besedah nekoč mislil, da so v redu, sedaj pa ve, da niso in se zanje opravičuje.

Po drugi strani pa je kolumnistka Washington Posta Kathleen Parker na Twitterju napovedala ogorčeno kolumno o Matthewsovemu odhodu. "Chris Matthews je moj prijatelj. Z njim sem brez zardevanja flirtala 20 let. To je grozljiv konec za kariero plemenitega in veselega bojevnika. Še naprej bom njegova prijateljica," je zapisala Parkerjeva.