Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Divac še zna metati na koš, zadel s sredine za 90.000 dolarjev

Deli na:
Divac še zna metati na koš, zadel s sredine za 90.000 dolarjev

Foto: Arhiv Reporterja

Veliki as jugoslovanske košarke Vlade Divac tudi deset let po koncu poklicne poti ni izgubil občutkov, ki so ga krasili v obdobju aktivne športne kariere. Divac je dobil priložnost za met med premorom ob tekmi v dvorani Staples center v Los Angelesu ter brez težav zadel koš s sredine igrišča in pobral nagrado, ki bo šla v dobrodelni namen.

Priložnost za ekshibicijski met s sredine košarkarskega igrišča je Divac dobil med ogledom kalifornijskega derbija v severnoameriški košarkarski ligi NBA, ko sta se udarili moštvi Los Angeles Lakers in Golden State Warriors. Presenetljivo je slavila letos sila povprečna, nekoč šampionska ekipa iz Los Angelesa, ki je košarkarje iz Oaklanda premagala s 115:105.

Divac, ki je svojo kariero končal prav v rumenem dresu jezernikov, je rutinsko vrgel brez pretiranega razmišljanja in težav, žoga pa je ob velikem navdušenju polnih tribun priletela naravnost v koš ter skozi mrežico. Divcu je takoj po uspešnem metu čestital sloviti filmski zvezdnik Jack Nicholson, ki si je prav tako ogledal košarkarsko poslastico v dvorani Staples.

Šestinštiridesetletni as jugoslovanske in potem srbske košarke je za met osvojil nagrado v višini 90.000 ameriških dolarjev. Ves denar bo seveda šel v dobrodelni namen, v sklad, ki ga je Divac ustanovil za pomoč otrokom, ter v sklad moštva LA Lakers, ki pomaga obetavnim talentom.