Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danska kraljica Margrethe II. praznuje 75. rojstni dan

Deli na:
Danska kraljica Margrethe II. praznuje 75. rojstni dan

Foto: Reuters

Danska kraljica Margrethe II. danes s prebivalci Arhusa praznuje svoj 75. rojstni dan. Kraljica se je vsa v belem v odprti kočiji popeljala po mestnih ulicah tega drugega največjega danskega mesta. Mnogi državljani so si vzeli prost dan, da bi lahko pomahali kraljici, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ko je črna kočija kraljevega para s plemenitimi konji danske kraljeve garde pripeljala pred mestno hišo, so par pričakali vzkliki veselja. Z balkona mestne hiše so zbrane pozdravili tudi prestolonaslednik Fredrik s soprogo Mary ter princ Joachim s princeso Marie.

"Navdušena množica na mestnih ulicah je naša zahvala za izjemno delo, ki ga je vaše veličanstvo naredilo za Dansko," je dejal župan Jacob Bundsgaard ob sprejemu kraljeve družine. Za rojstni dan je kraljici podaril ročno izdelano broško z diamanti.

Kraljica Margrethe II. se je zahvalila za pozornost in z občudovanjem spregovorila o velikem razvoju Arhusa v zadnjih desetletjih.

Za tamkajšnje prebivalce bo popoldne na voljo pogostitev, otroci pa bodo lahko pobožali veličastne konje danske kraljeve garde. Zvečer bo v mestni koncertni hiši potekala gala prireditev ob kraljičinem rojstnem dnevu.

Danska kraljica bo 75 let dejansko dopolnila 16. aprila. Njen rojstni dan bodo v državi praznovali več tednov z različnimi dogodki.