tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes zvečer prvo polfinale Eme

Deli na:
Danes zvečer prvo polfinale Eme

Vikend bo minil v znamenju predizborov Eme, na katerih se bo 16 izvajalcev s svojimi skladbami potegovalo za nastop na Evroviziji.

V nocojšnjem prvem polfinalu bo nastopil tudi Omar Naber, ki je že bil slovenski evrovizijski predstavnik. Veliki suspenz bo 24. februarja, ko bo izglasovana skladba, ki bo v Ukrajini zastopala Slovenijo.

Drevi se bodo predstavili King foo s skladbo Wild Ride, Nika Zorjan s pesmijo Fse, Tosca Beat s skladbo Free World in Lea Sirk s skladbo Freedom. Zasedba Sell out bo izvedla skladbo Ni panike, Zala bo zapela Lalalatino, Alya Halo, Omar Naber pa bo nastopil s skladbo On My Way.

V drugem, sobotnem predizboru bodo nastopili Clemens (Tok ti sede), Raiven (Zažarim), Kataya & Duncan Kamakana (Are You There), BQL (Heart of Gold), Ina Shai (Colour me), United Pandaz & Arsello feat. Alex Volasko (Heart to Heart), Tim Kores (Open Fire) in Nuška Drašček (Flower in the Snow).

Z obeh predizborov se bo v finalni večer 24. februarja uvrstilo osem izvajalcev - od tega bodo štiri izbrali gledalci preko telefonskega glasovanja, štiri pa regijske strokovne žirije. Teh bo šest, sestavljene pa bodo iz po treh članov. Razmerje točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50 proti 50.

Predizbora bodo vodile Maja Martina Merljak, Tina Gorenjak in Tanja Kocman, v finalu pa se jim bo pridružil še Mario Galunič. Izbor Ema bo letos po sedmih letih ponovno potekal na Gospodarskem razstavišču, v živo pa ga bo mogoče spremljati na prvem programu TV Slovenija.

Tekmovanje za pesem Evrovizije bo gostila prestolnica Ukrajine Kijev, po zaslugi Džamale in pesmi 1941.

Slovenija se bo predstavila v drugi polovici prvega polfinala, ki bo 9. maja. Drugi polfinale bo 11. maja, finale pa 13. maja.